5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

35.Başörtüsü Eylemi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyesi kadın ve erkeklerden oluşan bir grup Belediye parkının önünde 35. basın açıklamasını yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına Mazlumder Akyazı Şube Başkanı Burhan Çimşit, “Mahallelerdeki kızlarımız başörtülü oldukları için okullara alınmıyor. Mahallelerdeki İmam Hatip ve Meslek lisesi öğrencileri kat sayı adaletsizliği yüzünden hak ettikleri fakültelere giremiyor. Bugünlerde 2007-2008 eğitim ve öğretim dönemi tüm okullarda ve üniversitelerde başlamıştır ancak kız öğrenciler üzerindeki başörtüsü yasağı zulmü baskısı devam ettirilmektedir. Bu hukuk dışı uygulamaları kınıyoruz” dedi. 

İnanç özgürlüğünü engelleyen hukuk dışı uygulamaların sonlandırılmasını talep ettiklerini belirten Çimşit, “Eğitim, bilim, teknolojide dünyadaki üniversiteler arası sıralamada ilk beş yüzde Ülkemizi temsil ettiremeyen YÖK ve rektörler konu başörtüsüne gelince insan hak ve özgürlüklerini ihlal etmekten imtina etmiyor aynı zamanda anayasanın 10. maddesindeki eşitlik ilkesine de karşı aykırı uygulama yapıyorlar esasen suç işlemekteler hükümetin ve adalet bakanlığının duyarlı olmasını öneriyoruz. Yasakçı zihniyetlerle bu ülke evlatlarını heba olmasına seyirci kalmak insan onuruna yapılmış en büyük saygısızlık olarak görüyoruz” diye konuştu. 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 17:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?