5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

4 Aylık Melek donarak öldü

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, kaldıkları çadırda 4 aylık bebekleri donarak ölen mevsimlik orman işçisi çiftin, ağaç kesim dönemi bittiği halde, paraları olmadığı için memleketlerine dönemedikleri bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Soğucak Yaylası'nda barınılan çadırda, sabah uyandıklarında hareketsiz buldukları 4 aylık bebekleri Melek Nur'un, götürdükleri sağlık ocağında donarak öldüğünü öğrenen Soner ve Serap çifti, çocuklarının cenazesini almak için İstanbul'a Adli Tıp Kurumu'na gitti.

Soner ve Serap çiftiyle birlikte ormanda ağaç kesimi yapan Hüseyin Ekçi (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaç kesim döneminin bitmesini bekledikleri için ormanda 4 çadırda kalmak zorunda olduklarını söyledi.


Kimi işçilerin parası olmadığı için, memleketleri Adana'ya dönemediğini belirten Ekçi, Soner ve Serap çiftinin de bu nedenle 4 aylık bebekleriyle birlikte çadırda kaldıklarını bildirdi.


Sabah çığlık seslerine uyandığını ifade eden Ekçi, şunları kaydetti: ''Çadırım aileye çok yakın bir yerde. Yanlarına geldim ve bebeklerinin vefat ettiğini söylediler. Sağa sola koşturduk ama sonuçta yapacak birşey yok. Bebek
soğuktan donduğu için ölmüş. Anne ve baba ormanda ağaç keserek geçimlerini sağlıyor, bizler gibi. Geceden sobayı yanık bırakıyoruz ama haliyle bir müddet sonra sönüyor. Bu dağlarda uyku yarı ölüm demek. Uyuduğumuz için sobaya devamlı olarak odun atamıyoruz ve haliyle soba da sönüyor.'' Dağda karın tokluğuna, karın ve soğuğun altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Ekçi, şöyle konuştu: ''Biz işsisiz. Burada karın tokluğuna çalışıyoruz. Şu anda işimiz bittiğinde bizim elimizde ne içecek çayımız, ne de yiyecek ekmeğimiz var. Dağın başındayız
ve burada bizden başka kimse de yok. Oldukça zor şartlar altında, bileğimizin gücüyle ekmek paramızı kazanıyoruz. Burada canımızdan bıktık. Memleketimize gidecek paramız bile yok. Bizi yetkililer duysun.''


Soğucak Yaylası'nda meydana gelen olayda, ağaç kesimi yapan işçilerden Soner Erdem (29) ve imam nikahıyla birlikte yaşadığı Serap Akça (23), sabah uyandıklarında 4 aylık bebekleri Melek Nur'u hareketsiz bulmuşlardı.
Melek Nur, çadırda gece yanık bırakılan sobanın sönmesi sonucu donarak ölmüştü.

A.A
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 21:25:53
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 16:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?