8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

4 yıl sonra yakalandı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 2007 yılında işlediği iddia edilen bir cinayetten dolayı İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan Burhan E, kaçak yaşadığı Güney Afrika dönüşü İstanbul'da yakalandı.

Karasu ilçesinde 21 Haziran 2007 tarihinde nalburiye ticareti ile uğraşan Erkan C.'yi tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Burhan E, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibiyle İstanbul'da yakalandı.

Amatör ligde mücadele eden Karasuspor'un eski başkanı Burhan E.'nin iddialara göre 2007 yılında işlediği cinayetin ardından amcasının oğlu F.E adına çıkarttığı sahte kimlik ile aldığı pasaport sayesinde Güney Afrika'ya gittiği tespit edildi.

Yakalanması için İnterpol aracılığı ile kırmızı bülten çıkarılan Burhan E.'nin etrafındaki çember gittikçe daraltıldı. İnterpol'ün kırmızı bülten ile aradığı Burhan E.'nin yakalanabilmesi için Sakarya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü de özel bir ekip kurarak araştırmalarını yoğunlaştırdı.

Ekibin araştırmaları sonuç verdi ve Burhan E.'nin 17 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanından Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi. Türkiye'ye girdiği andan itibaren İstanbul ve çevresinde yoğunlaşan Asayiş Şubesi dedektifleri özel ekibi, Burhan E.'nin Bayrampaşa Otogarında bir bayanla buluşacağı bilgisine ulaştı.

Buluşma günü otogarda konuşlanan özel ekip zanlıyı kullandığı sahte kimlikle birlikte yakaladı. Gözaltına alınan Burhan E. sorgusunun yapılması ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Burhan E., sağlık muayenesine götürülürken basın mensuplarının "Neden dört yıl firar ettiniz" şeklindeki sorularına "Geldik işte" diye cevap verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 12:42:25
Güncelleme :23 Eylül 2011 Cuma 12:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?