5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

41. Başörtüsüne özgürlük eylemi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyeleri, 41. basın açıklamasını yaptı. 

Belediye parkı önünde Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına açıklamayı yapan Mazlumder sözcüsü İrfan Alemdar, ülkemizde irtica bahanesiyle dini eğitimin verilmesini engelleyenlerin bu günkü yaşadığımız kaos ortamının sorumlusu olduğunu kaydetti. 

İnsanlarımızın daha büyük felaketler acılar yaşamadan kardeşlik iklimini sağlayacak anlayışının tescil edilmesi gerektiğini belirten Alemdar, “Dileyen yaş sınırı olmadan din eğitimi verebilmelidir. İnançları gereği başlarını örtenlerin hizmet alan hizmet veren ayrımı asla yapılmadan özgürlükleri sağlanmalıdır. Her gün medyadan terör, kapkaç, uyuşturucu, tecavüz ve öldürme haberlerini duymak milletimizin kaderi olmamalıdır. Bu menfur hadiselerin ilacı, çaresi dini eğitimin ve özgürlüklerin önündeki engellerin hemen behemehal kaldırılmasıdır” dedi. 

Alemdar, İsrail ve yandaşlarını güçlü görmek onlarla dostluk kurmak en hafif tabirle gaflet olduğunu ifade ederek, “Müslüman milletlerinin içinde bulunduğu güvensizlik ortamını ancak İslam birliğinin kurulmasıyla ortadan kalkar. Dünyanın barış ve saadete kavuşması da bu sayede mümkün olur. Bunu baştaki idareciler değil Müslüman halklar geçekleştirebilir ve gerçekleştirmelidir. İhanet çetelerinin başları olan Şimon Peres ve Mahmut Abbas'ın milletin meclisinde konuşturulmasını şiddetle kınıyoruz göstermelik barış görüşmelerinin yapılacağı anapolis projesi sadece emperyalistlerin ekmeğine yağ sürecektir. Esasen milletin seçtiği Hamas'ı görmezden gelmek yok saymak Filistin davasına ihanettir. Ülkemiz insanına ve dünya insanlığına barış ve huzur dolu günler dilerken ihanet çetelerine de lanet olsun diyoruz” diye konuştu. 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 16:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?