8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

5 yaşından beri sigara bağımlısı

Sakarya'da yaşayan bir kişi, beş yaşından bu yana içtiği sigaradan kurtulmak için devletten yardım bekliyor. Arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen sigaradan vazgeçemeyen Yaşar Usta'nın son ümidi sigara tedavisi görmek.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan ve hayatını inşaatlarda işçilik yaparak kazanan Yaşar Yılmaz Kılıçkeser (45), beş yaşında başladığı sigaradan kurtulmak için her yolu denemesine rağmen başarılı olamadığını söyledi. İki kez kalp ameliyatı geçiren, eşi kanser hastalığına yakalanan Kılıçkeser; tüm bunlara rağmen sigarayı bırakamadığını anlattı. Babasının ölümünün ardından 5 yaşında sigaraya başladığını belirten Kılıçkeser, sözlerini şöyle sürdürdü: "O zamanlar küçüktüm. Sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu bilmiyordum. Babamın ölümünün ardından başladığım sigarayı 40 yıldır içiyorum. Günde 3-4 paket sigara tüketiyorum. Bu hem sağlığıma hem de bütçeme zarar veriyor. Sigaraya verdiğim paralardan dolayı ekonomik sıkıntı içerisine düşüyorum. İki kez ameliyat oldum. Ameliyattan sonra aldığım haplar bile beni sigaradan soğutamadı. Askerde bırakmayı denedim olmadı. Burada arkadaşlarımdan yardım istiyorum ancak yine de başarılı olamıyorum."

Başbakan Erdoğan'ın sigaraya karşı yürüttüğü kampanyayı desteklediğini ifade eden Kılıçkeser, şöyle konuştu: "Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklandı. Ancak, biz dayanamıyor dışarıya kaçıyoruz. Sigara üzerindeki resimler tiryakiler için yeterli olmuyor. Ben bu sigarayı icat edenlere lanet ediyorum. Hepimizin hayatını karartıyor. Ben Başbakanımız ve devletimizden bana sigarayı bırakmak konusunda destek olmalarını talep ediyorum"

Adem Düzenli de, yanında işçi olarak çalışan Yaşar Yılmaz Kılıçkesen'in sigara tiryakiliğinden dolayı büyük sıkıntı çektiklerini ifade ediyor. Yaşar ustanın sürekli sigara içmesinden dolayı kendisinden verim alamadıklarını vurgulayan Düzenli, şunları söyledi: "Yaşar usta sigarayı içmiyor adeta yemek gibi yiyor. Sigaralarını saklıyoruz ancak yine de başarılı olamıyoruz. Kendisi çalışırken sürekli nefes problemi yaşıyor. Eşi kanser hastalığına yakalandı ve atlattı ancak o dönemde bile sigarayı bırakamadı. Devletten Yaşar ustaya yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çünkü, biz ona sigarayı bıraktırmakta başarılı olamadık"

30 lira yevmiyeye çalışan Kılıçkeser, günlük ortalama 17 lira sigara parası veriyor. Maddi olarak zorluk çektiğini ifade eden Kılıçkeser, sağlık problemlerinden yana da büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 17:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?