7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

50 çiftin resmi nikahı kıyıldı

SAKARYA'DA 50 ÇİFTİN RESMİ NİKAHI KIYILDI

Türk Kadınlar Birliği tarafından geleneksel hale getirilen toplu nikah törenine başvuran 105 aileden 50'sinin resmi nikahı Adapazarı Belediyesi Nikah Sarayında törenle kıyıldı.

Adapazarı Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen toplu nikah törenine katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesini tebrik ediyorum. Evlilik kutsal bir müessesedir. Ancak, yasal olduğu zaman daha bir anlam ifade eder" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan da evlenme yaşının çok düştüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: "Geçen dönemlerde yaşlı çiftleri evlendirdik. Son çalışmamızda aslında düşündürücü bir gerçek ortaya çıktı. Bize bu yıl müracaat eden çiftlerimiz arasında 17 yaşında olanlar var. Ailelerinin izni ile nikahlarını gerçekleştiriyoruz ancak bu çiftlerimizden bazılarının ikinci evlilikleri olduklarını öğrendik. Bu gerçekten çok düşündürücü."

Toplu nikah törenin de ilk olarak Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan bir çiftin nikah şahitleri oldu. Nikah törenine AK Parti, MHP, CHP ve Türkiye Partisi Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri de katıldı. Törende nikahları kıyılan çiftler çok mutlu olduklarını belirterek bu mutluluğu sağlayan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi'ne teşekkür etti.

SAKARYA'DA 50 ÇİFTİN RESMİ NİKAHI KIYILDI
SAKARYA'DA 50 ÇİFTİN RESMİ NİKAHI KIYILDI
SAKARYA'DA 50 ÇİFTİN RESMİ NİKAHI KIYILDI
SAKARYA'DA 50 ÇİFTİN RESMİ NİKAHI KIYILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 16:49:05
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 17:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?