3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

55 güme yıkıldı

SAKARYA'DA GÜME OPERASYONU

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri son 3 ay içinde kaçak olarak avlanma amacıyla kullanılan 55 gümeyi (avcı kulübesi) yakarak imha etti.

Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Söğütlü ilçesi Sakarya nehri kıyılarında güme denetimi yaptı. Ekiplerin tarlada tespit ettikleri bir güme yakılarak imha edildi. Alev alev yanan güme kısa sürede kül oldu.

Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, il sınırları içinde av sezonunun başladığı tarihten itibaren 55 gümeyi imha ettiklerini belirterek, "Buraya gelen insanlar kaçak avcılık yapmak için canlı mühre (bazı av hayvanlarını çekmek için kullanılan çığırtkan kuş) kullanarak hayvanları buraya çekme suretiyle usulsüz şekilde avlanıyorlar. Bu tür şeylere teşebbüs eden avcılara uyarıda bulunuyoruz. Kanunlara uygun şekilde avlanmaları gerektiğini ve bu tür kaçak avcılıktan kaçınmalarını söylüyoruz. Güme ile

avlanıldığının tespiti halinde 172 TL, ayrıca avlanmakta kullanılan her bir canlı mühre için 400 TL ceza uyguluyoruz" dedi.

SAKARYA'DA GÜME OPERASYONU
SAKARYA'DA GÜME OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:35:02
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 21:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?