7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

7 çocukla başbaşa kaldı

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde oturan Eşref Demir’in, geçirdiği fıtık ameliyatının ardından hayatı karardı.

Karısının terk etmesi sonrası 7 çocuğu ile bir başına kalan Demir, ağır işlerde çalışamadığından dolayı evine ekmek götüremiyor.

Karapürçek ilçesinde yaşanan aile dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Karapürçek Ahmetler Mahallesinde oturan Eşref Demir bir süre önce geçirdiği fıtık ameliyatından dolayı işinden ayrılmak zorunda kalmış. Ağır bir işte çalışamayan Demir, bu süreden beri işiz olarak yaşam savaşı verirken karısının evi terk etmesi ile büyük bir darbe almış.

Yaşlı annesi ve 7 çocuğu ile bir başına kalan Demir, evinin elektriklerinin ve suyunun kesik olduğunu ifade ediyor. Kendisinin fıtık rahatsızlığından dolayı ağır bir işte çalışamadığını ifade eden Demir, “Daha önce sağda solda ne iş bulsam çalışıyor aileme bakıyordum. Ancak ameliyat olduktan sonra evime ekmek götüremez oldum. Bulduğum işleri yapamıyorum. Belimde ki rahatsızlıktan dolayı ağır olan hiçbir şey yapmamam gerekiyor. Devletin bize yardım elini uzatmasını bekliyoruz. Uzun süredir su ve elektrik borcumuz birikti. Şu an ikisi de kapalı. Çocuklarım yıkanamadan okula gittikleri için kokuyor. Sakarya Valiliğinden bize yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. En azından benim yapabileceğim bir iş bulmalarını istiyoruz” dedi.

7 çocuğundan 4’ü okula giden Eşref Demir’in en büyük oğlu ise engelli. Karısının evi terk etmesinin ardından evin bakımını Demir’in annesi Emine Teyze üstlenirken yaşlı kadında gücünün kuvvetinin kalmadığını ve ev işlerine yetişemediğini söylüyor. Evden ayrılan gelininin geri dönmesini isteyen Emine Demir, torunlarının perişan halini gördükçe içinin parçalandığını ancak elinden bir şey gelmediğini belirtiyor.

Ailenin ortanca çocuğu Selçuk Demir, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’e mektup göndererek yardım istediğini ancak halen bir cevap gelmediğini söyledi. Okumak istediğini söyleyen küçük Selçuk, “Kardeşlerim ve ben okumak istiyoruz. Okula gittiğimizde kıyafetimiz olmadığı için arkadaşlarımız bizimle alay ediyor. Babam parası olmadığı için bize kıyafet alamıyor. Bizimle alay etmeleri çok gücümüze gidiyor” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Baba Eşref Demir, yetkililerin yardım eli uzatmasını beklediklerini söylerken, en büyük isteğinin çalışabileceği bir iş bulmak olduğunu belirtiyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 17:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?