5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

A.B.B meslek kursları açacak

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz meslek kursları açıyor. 40 ayrı branşta açılacak ve 5 Kasım tarihinde başlayacak kursların başvuruları, Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ücretsiz mesleki ve teknik eğitim kursları açıyor.
 
Meslek sahibi olamayan veya mesleğini geliştirmek isteyen kişilere yardımcı olmak amacıyla açılacak kurslar, 40 ayrı branşta olacak. 5 Kasım tarihinde başlayacak kursların kayıtları Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'nda yapılıyor. Kayıtta, nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgesi ve 2 adet fotoğraf isteniyor. Kurslar, Sakarya Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Fatih Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Müdürlüğü'nde verilecek. Meslek kurslarının sonunda başarılı kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. 

Açılacak kurslar ise şöyle: Autocad, solidworks, teknik resim, sac metal tasarım, hacim kalıbı tasarım,
elektrik ark kaynakçılığı, gaz altı kaynakçılığı (mig-mag), gaz altı kaynakçılığı (tig-wig), çelik konstrüksiyon, elektrik tesisatçılığı, elektronik devre tasarımı ve yapımı, pic mikro denetleyici, plc kursu temel seviye, plc kursu ileri seviye, elektrikli ev aletleri bakım ve onarım, ağaç maket gemi yapım, ağaç işleri, ağaç marketçiliği, ağaç oymacılığı, ağaç tornacısı yetiştirme kursu, ahşap boyama kursu 1, ahşap boyama kursu 2, mobilya döşemeciliği, mobilya iskeletçiliği, mobilya üst yüzey işletmeciliği, bilgisayar işletmenliği kursu (windows, word, exel), web tasarım (dreamweaver), web tasarım (frontpage), bilgisayar bakımk ve onarım, web tasarım (photoshop), pano monitörlüğü, bobinajcılık, güvenlik sistemleri, otomatik kumanda soğutma sistemleri, sıhhi tesisat, kalorifer sistemleri kullanım kursu, doğalgaz kullanım ve onarım kursu, motor yenileştirme kursu ve oto elektrik kursu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 15:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?