6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Abhaz Köyleri'nde içki ve sigara yasağı

Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Bolu illerindeki Abhazlar tarafından oluşturulan "Ayhabı Heyeti" (köyün ileri gelenleri) tarafından düğünlerde silah atmak ve içki içmek yasaklandı. 

Düzce, Sakarya Kocaeli ve Bolu'daki Abhaz köylerinde yaşayan vatandaşlar düğünlerde silah atılmaması için caydırıcı kararlar uyguluyor. Köyün ileri gelenlerinden oluşan Ayhabı Heyetleri tarafından alınan kararlar gereği, köyde düğün yapacak ailenin büyüğü önce köy ihtiyar heyetini bilgilendirip, düğünde alkollü içki içilmeyeceğini ve ateşli silah kullandırılmayacağını yazılı olarak taahhüt ediyor. Düğün sahipleri davetiyelerinde düğünde içki içilmesinin ve ateşli silah kullanılmasının kesinlikle yasak olduğunu yazdırırken, düğün olan köyün girişinden düğün evine kadar da 'düğünümüzde içki içilmesi ve ateşli silah kullanılması yasaktır' yazılı bez afişler asılıyor. Alınan bu kurallara uymayanlar cemiyetlere davet edilmezken, gönderdikleri davetiyeler de kabul edilmeyerek geri gönderiliyor. Ayrıca yasağa uymayanlarla ikili diyaloğa da girilmiyor. 

Tüm uyarılara rağmen düğün mahallinde yasağın ihlal edilmesi halinde köy heyeti, ihlalde bulunanın hediyesini iade edip düğün mahallinden ayrılmasını sağlıyor.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?