5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı çevre konusunda öncü

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağların toplanması konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından örnek belediye olarak gösterildi. Büyükşehir Belediyesi teknik elemanları, Adapazarı'nda yapılan çalışmaları diğer belediyelere anlattı. 

Bitkisel atık yağların toplanması ve mevcut uygulamaların değerlendirilmesi konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nda toplantı gerçekleştirildi. Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Mahir Erdem, Şube Müdürü Kemal Kurusakız, Türkiye'deki 15 Büyükşehir Belediyesinin temsilcileri ve Bakanlıktan lisans almış bitkisel atık yağ taşıyıcıları katıldı. Düzenlenen toplantıya Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki ilk uygulamalarıyla örnek belediye olarak davet edildi.
 
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi teknik elemanlarınca yapılan örnek çalışmaları içeren sunum da gösterilirken, yapılan çalışmalar ve kazanılan tecrübeler diğer Büyükşehir belediyeleriyle paylaşıldı. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağların toplanması yönetmeliğinin çıkmasından sonra, belediye sınırları içinde faaliyet gösteren lokanta, yemek fabrikaları, otel, motel, yemekhaneler, turistik tesisler ve diğer benzeri işletmeleri denetlemiş, denetimlerde 180 işletmenin lisanslı taşıyıcı firmayla sözleşme yapması sağlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi çalışmalar çerçevesinde 2006 yılında 20 ton bitkisel atık yağın toplanarak ülke ekonomisine geri dönmesinde önemli çalışmalarda bulunmuştu. Ayrıca Camili bölgesinde belirlenen 20 pilot apartmanda da bitkisel atık yağlar hanelerden toplanmaya başlanmış ve bu uygulama da Türkiye'de örnek ve ilk çalışma olmuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 16:32:32
Güncelleme :5 Mart 2007 Pazartesi 16:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?