3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Adapazarı Ekspresi raydan çıktı

Adapazarı - İstanbul arasında sefer yapan Bölgesel Adapazarı Ekspresi’nin 4. ve 5. vagonları belirlenemeyen bir nedenle raydan çıktı.
Devlet Demiryolları İşletmesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Adapazarı - İstanbul arasında sefer yapan ve saat 11.25’te Adapazarı’ndan hareket eden Bölgesel Adapazarı Eksprasi’nin 4. ve 5. vagonu henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıktı. Adapazarı çıkışında, kilometre 2+700’de meydana gelen kazada, trende mevcut 7 vagondan 2’si raydan çıktı. Saat 11.35’te meydana gelen kazada, herhangi bir yaralanma ile can ve mal kaybı olmazken, ilk üç vagonla Arifiye’ye getirilen yolcuların aktarma işleminin saat 13.25’te, 11609 Bölgesel yolcu treni ile yapıldığı bildirildi.
Ayrıca, olay nedeniyle meydana gelen hasar giderme işlemlerinin tamamlandığı ve trenlerin normal seyirlerine devam ettiği belirtildi.

Adapazarı Arifiye Beldesi yakınlarında, yolcu treninin raydan çıktığı bölgeye giden Sakarya Valisi Nuri Okutan, incelemelerde bulundu. Okutan, bu tip kazaların zaman zaman meydana geldiğini söyledi.
Adapazarı-İstanbul arasında yolcu taşıyan 11607 sefer sayılı Adapazarı Ekspresi’nin vagonları, öğle saatlerinde, Arifiye Beldesi’nde raydan çıkmıştı. Olay yerine giden Sakarya Valisi Nuri Okutan, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.
Okutan, demiryolunda sıklıkla kazaların meydana geldiğini belirterek, "Önemli olan kazaların az hasarla, can kaybı olmadan atlatılmasıdır. Demiryolu kazalarının fazla büyütülmemesi gerekir. Olayla ilgili inceleme ve araştırma başlatıldı" dedi.
Vagonların raydan çıkmasının ardından, yaklaşık 4 saat süren bir çalışma sonrasında vagonlar kaldırılarak, demiryolu yeniden ulaşıma açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 22:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?