5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nda Çevre Konferansı

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, çevre haftası dolayısıyla konferans düzenledi. Konferansta konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, “Teknoloji, bilimin ve araştırma sonuçlarının önüne geçtiği müddetçe insanlık suçu işlemeye devam edecektir” dedi. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenledi. Camili 17 Ağustos Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, İbrahim Saraçoğlu ilginç tespitlerde bulundu. "Her şey eninde sonunda çevre teknolojisine dayanıyor" diyen İbrahim Saraçoğlu, “Teknoloji bilimin önüne geçiyor ve insanlık suçu işliyor. Mesela organik tarım dediğimiz, topraksız olarak meyve sebze üretimi gerçekleştiriyoruz. Böyle topraksız üretilen ürünlerin üzerinde mikrobiyolojik yük vardır. Bir çoğumuz PVC kullanıyoruz. PVC bir maddeyi toprağa gömdüğünüzde 800 yıl çürümez. 

Damacanalar kullanıyoruz. Damacanaları doldurup boşalttığımız her defada içerisinde insutol tabakası oluşur. Orada da bakteriler meydana gelir. Dünyamız fiziksel, kimyasal, biyolojik ve ekolojik denge üzerine kurulmuştur. Bu dengeye yapılan her müdahale tüm insanlığa yapılıyor demektir” diye konuştu. 

Sebze tüketimine de değinen Saraçoğlu, “Günümüzde her mevsim her sebzeyi yiyebiliyoruz. Bu güzel bir şey ama getirilerine de katlanırsak. Bir sebzenin kendi mevsimi dışında üretilebilmesi için hormon verilmesi gerekir. Fakat kanser hastalıklarının birçoğunun da hormon dengesizliğinden meydana geldiğini biliyoruz” dedi. 

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tükettiğimiz besinler konusunda duyarlı olmamız gerekir. Bakın günümüzde yeni yeni hastalıklar ortaya çıkmaya başladı. Aids, reflü, deli dana, kuş gribi, çölyak gibi hastalıklar günümüzün hastalıklarıdır. Kanser hastalığında da yüzde 200 artış olmuştur. O yüzden ne yediğimize çok dikkat etmek zorundayız.” Küresel ısınma konusuna da değinen Saraçoğlu, “Küresel ısınmaya neden olan 86 milyon 400 bin ton gaz atmosfere bir günde veriliyor. Allah Kur'an'da 'Ben bu alemi süs olsun diye yaratmadım. Bir denge, nizam ve kural üzerine kurdum' diyor. Tabiata müdahale ederseniz o da size geri dönecektir” diye konuştu. 

Konferansa Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İrfan Sezer, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Osman Karagüzel, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, Sakarya Anadolu Lisesi Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Sakarya Lisesi öğrencileri ve Camili halkı katıldı.
Konferanstan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İrfan Sezer, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na Büyükşehir Belediyesi amblemli plaket ve çiçek takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 17:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?