5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nda gazetecilere saldırı

Adapazarı'nda ikisi bayan 3 gazeteci, kırtasiyecilerin saldırısına uğrayarak darp edildi. 

Adapazarı Merkez Belediyesi'nin yan tarafında bulunan SAKVA tesislerinin fotoğraf ve görüntülerini çeken Yeni Sakarya Gazetesi'nden Ebru Koç, Adapazarı Gazetesi'nden Zemine Yılmaz ve SRT televizyonundan Saim İşçi, tesislerin altında bulunan Demircioğlu Kırtasiyecilik çalışanlarının fiili saldırısına uğradılar. 

Gazetecilerin, kitap defter doldurarak işgal ettikleri kaldırımı çektiğini zanneden Mahmut D. ve Yasin Esen D., gazeteciler Koç, Yılmaz ve İşçi'ye saldırdı. Kameraman İşçi'yi yere yatırarak tekme tokat döven saldırganlar bayan gazeticilerin de saçlarını çekerek tokat attı. Çevreden yetişen vatandaşların araya girmesiyle saldırganların elinden kurtarılan 3 gazeteci Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. 

Gazeteci Ebru Koç, SAKVA'nın fotoğraflarını çekerken kırtasiyeden çıkan iki kişinin saldırısına uğradıklarını belirterek, "Bize gelip küfretmeye ve vurmaya başladılar. Saim arkadaşımızı yere yatırıp tekmelediler. Bize de tokat attılar" dedi. Saldırganlar Mahmut D. ve Yasin Esen D. polis tarafından gözaltına alındı. 

Saldırı olayıyla ilgili polis soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 16:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?