5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nda Hülya Öğretmen için protesto gösterisi

Adapazarı’nda açık bırakılan logar kapağının neden olduğu trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Adapazarı İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Hülya Escumalı’nın kaza geçirdiği noktada eşi, çocukları ve yakınları tarafından protesto eylemi yapıldı.
İhmal sonucu yaşamını yitiren Hülya öğretmenin eşi, üç çocuğu ve yakınları bugün kazanın meydana geldiği noktada toplanarak protesto eylemi yaptılar. İlk olarak Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, daha sonra kazanın meydana geldiği çukurun olduğu yere kadar yürüdüler. Ellerinde Hülya öğretmenin resimleri ve protesto pankartları ile çukurun başına gelen grup, olayda ihmali bulunan kurumları protesto ettiler.
Hülya öğretmenin eşi Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eskicumalı, eşinin büyük bir ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nin çok ciddi bir ihmali sonucu açık bırakılan çukurdan kaçmak isterken kaza yapan çok sevdiğim eşim Hülya Eskicumalı’yı kaybettim. 3 erkek evladım yetim kaldı. Acımız gerçekten büyük. Olaya sebebiyet veren çukuru, belediye ekipleri tarafından kapatılmadan fotoğraflamayı başardım. Olay yerine gelen trafik polislerinin 2 santim olarak kaydettikleri, raporla birlikte 43 santim olarak görünen çukurun fotoğraflarını başta Başbakan, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na gönderdim. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Bu olayla ilgili sorumluları, ihmali olanları adli makamları yanıltacak yanlış bilgi düzenleyenleri dava edeceğim" dedi.
Ahmet Eskicumalı eşinin ölümüne sebep olan çukur ile ilgili ihmali olan başta Adapazarı Büşükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, ADASU Genel Müdürü Naim Çelikel’i ve kaza tespit raporunu düzenlerken 43 santimlik çukuru 2 santim olarak yazan trafik polislerini kınadığını söyledi.
Bu arada Hülya Escumalı’nın geride yetim bıraktığı çocukları 13 yaşındaki Emre, 5 yaşındaki Yavuz Selim ve 7 yaşındaki Ömer Faruk ise ellerinde annelerinin resimlerini taşıyarak kazada ihmali olanları protesto ettiler. Grup daha sonra çukura siyah çelenk bırakarak yol kenarında bir müddet oturdu. Grup daha sonra olaysız dağıldı.
Adapazarı İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Hülya Eskicumalı, 10 Haziran 2004 Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Çark Caddesi Nişkoz kavşağı yakınlarında önlem alınmadan açılan logar çukurundan kaçmak isterken karşı yönden kamyonetle çarpış ve ağır yaralanmıştı. Sakarya Devlet Hastanesi’nde sürdürdüğü yaşam savaşını kaybeden Hülya öğretmen karne dağıtıldığı gün toprağa verilmişti.
SAKARYA - İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 02:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?