6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Adapazarı'nda İsrail protestosu

Adapazarı'nda sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerce düzenlenen mitingde, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları protesto edildi. 

Adapazarı Gar Meydanı'nda sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından düzenlenen "ABD-İsrail Vahşeti'ne Son" mitinginde konuşan, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Sakarya Şube Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, İsrail'in savaş hukukunu hiçe saydığını belirtti. Hacıeyüpoğlu, İsrail ve ABD'nin Filistin, Lübnan ve Irak'ta insanlık vahşeti işlediğini kaydederek, bütün insanların kamuoyu oluşturarak ülkelerin bu vahşete son demeleri için baskı yapmaları gerektiğini ifade etti. Hacıeyüpoğlu, "Lübnan ve Filistin'de kardeşlerimiz hiçbir neden yokken öldürülüyor. Öldürülenlerin 3'te 2'si 12 yaşındaki küçük çocuklar. İsrail'in bu savaşı ne kabul edilebilir, ne de meşru sayılabilir. Hiçbir kuralı tanımayan İsrail'in yaptığı devlet terörüdür. Vicdanlarımızı, yüreklerimizi yakan bu vahşeti nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından dövizler taşıyan protestocu grup, "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "Filistin Halkı Yalnız Değil", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol", "İşgale Değil, Direnişe Destek" sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 01:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?