3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Adapazarı'nda kurtuluş coşkusu

ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü törenle kutlandı.

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle ilk tören Kent Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara Adapazarı AKM önünde devam edildi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutanvekili ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adnan Arslan ile Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli askeri araca binerek halkın bayramını kutladı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, konuşmasında, kahraman şehitlerin, güzel yurdu Türk Milleti'ne emanet bırakmak için canlarını feda ettiklerini belirterek, kahramanların ümitlerin yok olduğu dönemlerde, çıkış yolları bularak kurtuluş destanları yazdıklarını söyledi.

Bu coğrafyada yaşadığımız müddetçe sıkıntılar, çıkmazlar, rahatsızlıklar, tenkitler, tahrikler, tehditler olmaya devam edeceğini belirten Dişli, şunları söyledi: "Bugün bize düşen en son geliştirilen bilgi teknolojisine sahip bir ülke olabilmektir. Kendi içimizde, huzurlu, en iyi şekilde birbirimizi anlayıp, birlikte yaşamayı başarabilmektir. Etrafını, komşularını, dünyayı iyi anlayıp her adımında örnek alınacak bir duruşu ortaya koyabilmektir."

Dişli, aklı ve vicdanı hür, sorumluluk bilinci tam olan gençliği yetiştirerek kurtuluşun sonsuzlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Tören, gaziler, öğrenciler, sporcular, askerler, askeri ve resmi araçlardan oluşan remi geçit töreniyle son buldu. Kent Meydanında gerçekleştirileceği duyurulan konser ve kurtuluş şenlikleri, Hakkari Şemdinli'de askeri birliğe düzenlenen 11 asker ile Elazığ'da bir Onbaşı'nın şehit olduğu saldırılar nedeniyle iptal edildi.

ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
ADAPAZARI'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 16:02:04
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 16:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?