5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nda terör kınandı

Türk Tarım Orman-Sen tarafından organize edilen sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı bir eylemle terör kınandı. 

Gar Meydanı'nda 100 kişinin katıldığı terörü kınama eylemi şehit mehmetçikler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Türk Tarım Orman-Sen Sakarya Şube Başkanı Yusuf Çolak, okuduğu basın açıklamasında, "Son 15 gün içinde şehit edilen güvenlik güçleri için feryatlar, tepkiler yükseliyor. Terör belası her gün ya bir sivili ya bir askeri ya da bir polisi şehit ediyor. Bu ülkenin güvenliğinden sorumlu emniyet güçleri maalesef nereden ve ne zaman geleceği bilinmeyen kör kurşunlara hedef oluyor. Kalleşçe sıkılan kurşunlar başta ana ve babalar olmak üzere tüm Türk milletini yasa boğuyor. Şunu hiç kimse unutmamalıdır ki Türk milleti her zaman teröre karşı birlik olacak. Bu şehit edilen kınalı kuzuların hesabı mutlaka sorulacaktır" dedi. 

Çolak, vatan topraklarında gözü olanların bir an önce bertaraf edilmesini istedi. Gerek siyasal, gerek ekonomik, gerek kültürel tüm varlıklarımıza sahip çıkılarak bu terör belasının kökünün mutlaka kazınması gerektiğini anlatan Çolak, şöyle konuştu: "Biz AB, ABD ve IMF'nin politikalarıyla bu ülkenin yönetilemeyeceğini, Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını biliyoruz. 600 yıl dünyaya hakim olan gücün torunlarıyız, mızrak çuvala sığmıyor. Artık sabrımız tükendi. Huzur yok oldu. Sabrımızı tüketenlerin, huzurumuzu bozanların sonu gelecektir. Şehit analarına babalarına, Türk milletine baş sağlığı diliyorum." Eyleme katılanlar, PKK terör örgütünü kınayarak, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attılar. Daha sonra grup olaysız dağıldı. 

Bu arada Gar Meydanı'na sloganlar eşliğinde giren Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kalabalığın bir anda yeniden toplanmasına neden oldu. Kızlı erkekli öğrenci grubu ellerinde Türk bayrakları ile terörü kınadı. Öğrenciler İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 14:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?