5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nda yıkım gerginliği

Adapazarı'nın Serdivan beldesinde Marmara depremi sonrası yaptırılan Karaelmas Prefabrikleri kaldırılıyor. 

Zonguldak Valiliği tarafından 1999 yılında yaşanan deprem sonrası yaptırılan Karaelmas Prefabrik konutlarının boşaltılmasına başlandı. Sakarya Valiliği tarafından Serdivan Belediyesi'ne devredilen prefabrikler söküldükten sonra yerine büyük alışveriş merkezi yapılacak. 

Belediyenin ikazlarına rağmen prefabrikleri boşaltmayan vatandaşlar ile belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Bu sabah iş makinaları ile prefabriklerin bulunduğu alana gelen belediye görevlileri, vatandaşların direnişiyle karşılaştı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında belediye görevlileri prefabrikleri sökmeye başladı. Prefabrik söküm çalışmalarını engellemek isteyen vatandaşlar ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Polis bir kişiyi gözaltına aldı. 

Bu arada 8 yıldır oturdukları prefabriklerin söküldüğünü gören bazı vatandaşlar ağlamaya başladı. Bir anda evsiz kalan çocuklar ise sokağa atılan koltukların üzerinde ders yapmaya çalıştı. Daha çok özürlü ve engellilerin kaldığı prefabriklerde sokakta kalan engelli çocuklar gözyaşlarını tutamadılar. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında prefabrikler tek tek söküldü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 14:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?