5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nda yıkım gerginliği

Adapazarı'nda ağır hasarlı binaların yıkımında gergin anlar yaşandı. 

Adapazarı Çaybaşı Yeniköy beldesi Değirmendere köyünde 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar gören 8 binanın yıkımında tartışma çıktı. Değirmendere Köyü Tepe Mahallesi'nde bulunan 8 binanın yıkımı için Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Robocop timlerinin hazır bulunduğu köye giriş çıkışlar yasaklandı. 

Binaları yıkılacak vatandaşlar yıkım ekiplerine tepki gösterip soğuk kış gününde binalarının yıkılmamasını istedi. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı yıkımda jandarma aldığı genişlik güvenlik önlemleri ile olası olayları önledi. 

Bu arada evlerinin yıkılmamasını isteyen bazı vatandaşlar yıkım ekiplerine direndi. Evi yıkılacak bir kadın hüngür hüngür ağladı. Eline aldığı benzin şişesi ile kendini öldüreceğini ifade eden kadının elinden benzini jandarma ekibi aldı. Kadın kendini yerden yere attı. 

Yaşanan gerginlik sonucu Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ramazan Akça ile Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Cengiz Albayrak köye gelerek vatandaşlarla görüştü. Evlerin yıkılmak zorunda olduğunu ifade eden Cengiz Albayrak, kararı uygulamaması halinde kendisi hakkında soruşturma açılacağını belirtti. 

Vatandaşlar tüm itirazlarına ve dirençlerine rağmen yıkımı engelleyemeyeceklerini anlayınca evleri boşaltmaya başladı. Kiremitleri de aşağıya indiren vatandaşların evleri boşaltmasının ardından yıkım işlemi başladı. Bu arada bazıları evleri yıkılırken sinir krizleri geçirdi. Kendilerini yerlere atan vatandaşları jandarma ekibi olay yerinden uzaklaştırdı. Jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yıkım çalışmaları devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?