5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'ndan yeni Teşvik Yasası'na tepki

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Erol Öztürk, Sakarya'da yatırımların durma noktasına geldiğini söyledi.
ATSO Başkanı Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik yasasının, iller ve bölgeler arasındaki yatırım ile istihdam dengesizliklerini gideremeyeceğini ileri sürerek, "Marmara depreminin ardından bölge ekonomik ve sosyal açıdan büyük kayıplara uğradı. Sakarya'nın deprem nedeniyle diğer illere oranla daha çok mağdur oldu. Bu nedenle Sakarya'da yatırımlar durma noktasına geldi" dedi.
Sakarya'daki Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) teşvik kapsamına dahil edilmesini isteyen Öztürk, "Odamız tarafından teşvik kapsamına alınması için farklı gerekçeleri ortaya koyan bir çalışma yapıldı. Mevcut sanayi tesislerinin büyük bir çoğunluğu yakılmış ya da ağır hasara uğramıştır. Bölgedeki illerde deprem riski nedeniyle yatırım maliyetleri yükselmiş ve bu sebeple müteşebbislerin yatırım şevki kırılmıştır. Deprem nedeniyle illerin ekonomisinde yaşanan gerileme neticesinde işsizlik oranı yükselmiştir. Bu gerekçeler teşvik kapsamına alınmamızı gerektirmektedir" diye konuştu.
SAKARYA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 22:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?