5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Adapazarı'nın kurtuluşunun 86. yıldönümü

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü, törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Atak, makamında tebrikleri kabul etti.

Ziyaretlerin ardından Vali Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Duran ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Topuz, Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törende halkı selamladı.

Törende, Garnizon Komutanlığı adına konuşan Levazım Yüzbaşı Yılmaz Tecimer, vatanın her karış toprağında Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük uğruna yazmış olduğu kahramanlık destanlarının coşkusunu hissederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu dünyaya haykırmak istediklerini kaydetti.

Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise esarete boyun eğmeyen Anadolu halkının canını siper ettiği günden bugüne 86 yıl geçtiğini belirterek, "Sakarya Zaferiyle kurtuluş mücadelemizin kaderini değiştiren şehitlerimiz, vatan kucağında huzurla yatıyor. Onların mirasını güçlendirmek ve zenginleştirmek, biz torunlarının üzerine bir borçtur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından resmi geçit töreni yapıldı. Geçit töreninin ardından tören sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 13:29:55
Güncelleme :21 Haziran 2007 Perşembe 13:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?