3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Adapazarlı'ya doğalgaz çağrısı

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) yetkilileri, Adapazarlılar’ı aboneye olmaya çağırıyor. AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, 2 yıl içinde Adapazarı’na 400 kilometrelik hat çektiklerini ifade ederek, vatandaşları abone olmaya çağırdı.

Adapazarı’nın yüzde 40’ına doğalgaz verdiklerini ifade eden Kenan Demir, "2 yıl içinde Adapazarı’nın yüzde 40’ına doğalgaz verdik. Yeni yerleşim bölgeleri Karaman ve Camili’de 7 bin 600 konut var. Bunların hepsinde kombi olmasına rağmen bin 50 kişi henüz abone olmadı. Abone olan 900 kişi ise hiç doğal gaz kullanmıyor. Adapazarı merkezde doğalgaz abone sayısı yüzde 15’i geçmiyor. Yaptığımız yatırımın karşılığını alamıyoruz. Vatandaşlarımız ucuz ve temiz yakıt olan doğal gaza biran önce abone olsunlar. Doğalgaz tüm yakıtlardan daha ucuzdur" dedi.
Adapazarı’nda şu ana kadar 20 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını vurgulayan Kenan Demir, "Adapazarı’nda 2 yıl içinde 400 kilometrelik hat çektik. 33 bin aboneye ulaştık. Abone sayısı yaptığımız yatırımın yüzde 20’lik kısmını karşıladı. Adapazarı’nda bir aboneye ulaşmak için 16 metre hat çekilmesi gerekiyor. Diğer illerde ise 8 santimetre ile bir aboneye ulaşabiliyorsun. Adapazarı’nda bir servis kutusu ile 2 aboneye ulaşılırken, diğer illerde ise bir servis kutusu ile 6 aboneye ulaşılıyor. Bu da yaptığımız yatırımı gözler önüne seriyor. Yatırımları çoğaltmamız için abone sayısını artırmamız gerekir" diye konuştu.

Vatandaşları erken abone konusunda da uyaran Kenan Demir, "Doğal gaza abone olmak isteyenler kışı beklemesinler. Vatandaşlar kış gelince abone olmak için yetkili servislere ve AGDAŞ’a başvuruyorlar. Bu da yığılmalara neden oluyor. Bu sefer doğalgaz vermekte gecikiyoruz. Bunu önlemek için doğalgaz aboneliğini kış gelmeden yaptırmaları gerekir" dedi.
Doğalgazın temiz ve ucuz bir yakıt olduğunu tekrarlayan Demir, Adapazarı’nda hava kirliliğinin önlenmesinin doğalgazdan geçtiğini belirterek, çevre için, aile ekonomisi için, rahatlık için herkesi doğalgaz abonesi olmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 13:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi gülhan IP: 193.255.252.xxx Tarih : 29.03.2005 15:29:41
yahyalar mh emekçi sokakta oturmaktayım semtimize nez zaman doğalgaz verileceğini öğrenmek istiyorum abone olmak için teşekkürler