3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

ADASU FB'nin kayıkhanesini yıktı

KIRKPINAR'DA BULUNAN SPORTİF TESİSLER YIKILDI

Sakarya'nın Sapanca ilçesi Kırkpınar sahilinde bulunan Fenerbahçe'ye ait kayıkhaneyle havaalanı tesisleri içinde bulunan uçak hangarı, 2 adet ahşap idari bina ve bir adet ahşap idari ofis, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) ekipleri tarafından yıkıldı.

Sapanca gölü kıyısında bulunan ve gölü kirlettiği gerekçesiyle ADASU tarafından yıkım kararı verilen sportif tesisler polis kontrolünde yıkıldı. Kırkpınar havaalanının içinde bulunan uçak hangarı, 2 adet ahşap idari bina ve bir adet ahşap idari ofis ile Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ait kayıkhane yıkıldı. Uçak hangarı içinde bulunan Sapanca Belediyesi'ne ait uçak ile malzemeler yıkım sonucu açıkta kaldılar.

Yıkıma tepki gösteren Sapanca Belediyesi Başkan Vekili Fatih Fil, "Yapılmakta olan yıkımlar gölün kirlenmesini önlemekle alakalı değildir. Sakarya'da yaşayan en cahil insan bile bilir ki gölümüzü kirleten bu tesislerden çok daha önemli nedenler vardır. NATO boru hattı ve otoban, dere yataklarının kontrolsüz kullanımı bunların bazılarıdır. Güney kollektör hattının 1999 depreminde hasar gördüğü ve şu zamana kadar hiçbir çalışma yapılmaması sebebiyle Sapanca Gölü'ne tonlarca lağım ve evsel atıklar direkt olarak akarken, Kırkpınar'da bulunan Sapanca turizm faaliyetlerinin yapıldığı su sporları ve sportif havacılık gibi göle hiçbir şekilde zararı olmayan tesislerin yıkılmasını anlayabilmiş değilim. Bu yıkımlar Kırkpınar'ın sosyoekonomik yapısına zarar vermek ve Kırkpınar'ın geçmiş siyasi yapısıyla yapılan kavganın kaçınılmaz sonucudur. Eğer birileri Kırkpınar ile hesaplaşma niyeti içerisinde ise şahsımı da artık bu hesaba katmalarını tavsiye ediyorum. Zira ben Kırkpınar'ın geçmiş yönetiminde de idarecilik yaptım. Bu ayıp benim de çok değer verdiğim Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun ivedilikle ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ve İbrahim Bal'ı görevden alması ile temizlenebilir. Bu beyefendilerin geçmişte yapmış oldukları kasti zabıtlar bu ayıbı bugünkü siyasi iradenin kucağına bırakmıştır" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübüne ait kayıkhanede WC, duş ve benzeri göle gideri olan hiçbir bölüm bulunmadığını ifade eden Fil, "Sapanca Belediyesi'ne ait olan hangar ve binalarda da aynı şekilde göle gideri olan hiçbir bağlantı bulunmamaktadır. Sapanca Belediyesi'ne ait olan hangar ve idari binalar yaklaşık 3 yıldır Kırkpınar Gençlik ve Spor Kulubü Su Sporları, su altı sporları ve sportif havacılık amacıyla kullanılmaktaydı. Bu yıkımların Kırkpınar'ın dolayısıyla Sapanca'nın sosyoekonomik yapısına büyük bir darbe vuracağı kesindir. Muhtemeldir ki Fenerbahçe kayıkhanesi yıkılınca, Türkiye Kürek Federasyonu kürek yarışlarının Kırkpınar'da yapılıp yapılmayacağı konusunu tekrar değerlendirecektir. Bilinmektedir ki gölün kuzey yakasında Royal Tesisleri adıyla bilinen tesislerin yeni sahibi iş adamı Fahri Sayın, Kürek Federasyonu ve kürek kulüplerine hiçbir ücret almadan arazisini 10 yıllığına tahsis etmiştir" diye konuştu.

KIRKPINAR'DA BULUNAN SPORTİF TESİSLER YIKILDI
KIRKPINAR'DA BULUNAN SPORTİF TESİSLER YIKILDI
KIRKPINAR'DA BULUNAN SPORTİF TESİSLER YIKILDI
KIRKPINAR'DA BULUNAN SPORTİF TESİSLER YIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?