5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

ADASU kaçak yapıya izin vermiyor

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Sapanca Gölü'nü koruma çalışmalarını sürdürüyor. 

Sapanca Gölü'nün kirlenmesini önlemek için gölün etrafını kolektörlerle çevreleyen ADASU, havza alanındaki kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor. Çevre Düzeni Planı çerçevesinde plan hükümlerine uymayan kaçak yapılar ADASU tarafından yıkılıyor. 

Son olarak Sapanca Kurtköy Beldesi'nde kaçak olarak yapımı süren, 4 bin metrekarelik arazi üzerine kurulması planlanan yapıların temelleri ADASU Çevre Koruma ve Kontrol ekipleri tarafından yıkıldı. 

ADASU'DAN yapılan açıklamada gölün mutlak koruma alanında kalan bölgelerde kaçak yapılaşmaya çevre düzeni planına göre izin verilmeyeceği, tespit edilen kaçak yapılaşmaların Çevre ve Orman Bakanlığı Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ile ADASU Havza Kontrol Yönetmelikleri gereğince yıkılacağı belirtildi. 

Sapanca Gölü'nün tek içme suyu kaynağı olduğunu vurgulayan Adasu yetkilileri “ Sapanca Gölü şehrimiz açısından son derece önemli. Gölün çevresel etkiler ve kaçak yapılaşma ile kirletilmesine göz yummayacağız. Halkımızdan tek içme suyu kaynağımız olan Sapanca Gölü'ne gerekli duyarlılığı göstermelerini, bu tür kaçak yapılaşmaları ve kirliliğe neden olabilecek unsurları ADASU'ya bildirmelerini önemle rica ediyoruz” diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?