3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

ADASU'da kazısız dönem

ADASU'DA KAZISIZ DÖNEM

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), AR-GE faaliyetleri kapsamında mevcut şebekelerdeki sorunlu bölgeleri içerden CTP ile kaplayacak. ADASU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen AR-GE çalışmaları sayesinde sorunlar daha hızlı ve pratik şekilde çözüme kavuşuyor. Özellikle Sapanca'da, göle yakın bölgelerde zemin suyunun çok yüksek olması nedeniyle çıkan kollektör sorunları kullanılan ileri teknoloji sayesinde son bulacak. ADASU olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini vurgulayan ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca'da zemin sularının aşırı yüksek ve boruların beton olması nedeniyle Güney Kollektörde yük artıyor. Atıksu yükünün artmasıyla da kanal tasma sorunları oluşuyor. Sorunun çözümü için Kırkpınar'da 5 kilometrelik hattın görüntülerini kaydettik. Bu görüntüler ışığında çalışan uzman ekibimiz raporlarını hazırladı. Hazırlanan raporlara göre şebeke içerisinden bazı bölgelerde komple, bazı kısımlarda ise lokal izolasyon yapılması uygun görüldü" seklinde konuştu.

Kazısız çalşıma

Tespit edilen sorunlu bölgelerde CTP kaplama yapılacağını söyleyen Rüstem Keleş, "Hiçbir kazı yapmadan şebekenin içinde CTP kaplama gerçekleştireceğiz. Bu kaplama ile zemin sularının hatta girmesinin önüne geçilecek. Bu da hattın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayacak. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kollektörde kanal taşma sorunları çözülmüş olacak" dedi.

Kollektör'de aralıksız çalışma

Sapanca Güney Kollektörü ve şebeke hatlarının İller Bankası tarafından 2007 yılı sonunda ADASU'ya devredildiğini hatırlatan Rüstem Keleş, "Devir alındıktan sonra sorunların giderilmesi amacıyla ilk olarak terfi merkezlerinde pompa ve elektrik aksamların kapasitelerini arttırdık. Ardından yaptığımız çalışmayla göl kıyısında bulunan şebeke hatlarını iptal ederek göl suyunun kollektöre girişini önledik. Kaplama çalışmamızla da kollektöre gelen atıksu yükü daha da azaltılarak inşallah bu sorun kökten çözülmüş olacak" diye konuştu.

ADASU'DA KAZISIZ DÖNEM
ADASU'DA KAZISIZ DÖNEM
ADASU'DA KAZISIZ DÖNEM
ADASU'DA KAZISIZ DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 17:24:04
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 17:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?