3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

ADASU'ya polis baskını

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi'nde (ADASU) Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri mahkeme kararıyla arama yaptı.

Polis, bilgisayar ve evraklara el koyarken aramalar gece de sürdü. Sapanca Kuzey Kolektörü İhalesi'yle ilgili iddiaları araştıran Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gitti. ADASU Genel Müdür Rüstem Keleş'e ellerindeki mahkeme kararını gösteren polisler ofislerde arama yaptı.

Arama, gece geç saatlere kadar sürerken çok sayıda bilgisayara ve ihale evrakına el konuldu. Arama sırasında ADASU yöneticileri ve personelinden ihale süreciyle ilgili bilgi de alan polis ekipleri el konulan tüm bilgisayarların hard disklerini yedeklerken evrakları da tutanakla teslim aldı.ADASU'daki aramanın, Sapanca Kuzey Kolektörü ihalesiyle ilgili olarak ‘açık’ ihale yerine ‘şaibeli’ olarak, pazarlıkla yapıldığına ilişkin iddialar üzerine yapıldığı belirtiliyor.


 

...
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 23:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?