5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Afet gönüllülerine tatbikat

Türkiye'nin en donanımlı itfaiye teşkilatlarından olan Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, mahalle afet gönüllülerine yönelik gerçekleştirdiği tatbikatlara devam ediyor. Yenigün, Serdivan, Camili, Arifiye, Hendek ve Güneşler'in ardından Hızırtepe Mahallesi sakinlerinin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından, Hızırtepe Mahallesi'nden katılan 15 bayan, 3 erkekten oluşan 18 afet gönüllüsüne yangın ve afetlerden korunmaya yönelik pratik ve uygulamalı eğitim verildi. 

İtfaiye Daire Başkanlığı tatbikat alanında afet gönüllülerinin katımıyla gerçekleştiren tatbikatta, hazırlanan senaryo gereği yangın söndürülmesi, enkazdan yaralı çıkarma, yaralıların kurtarılması başarı ile uygulandı. 

Tatbikat sonrasında düşüncelerini ifade eden afet gönüllüsü Neslihan Özbay ve Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Aslan, afet bölgesi olan Adapazarı'nda afet sonrasında yapılması gerekenlerin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini belirterek, “Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Herhangi bir afet anında müdahele edebilmek için eğitim almak istedik. Büyükşehir Belediyesi'ne eğitimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler. 

Bu güne kadar 475 kişiye eğitim vererek, afet gönüllüsü kazandıran Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitimlerine devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?