3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

AGDAŞ'ta hedef 100 bin abone

AGDAŞ'TAN “HERKESE DOĞALGAZ” KAMPANYASI

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, 2010 yılı sonuna kadar 100 bin abone sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

AGDAŞ, günde 68 kuruşa herkesin abone olabileceği yeni bir abonelik kampanyası başlattı. “Herkese Doğalgaz” sloganıyla başlatılan kampanyada hedef kapısında doğalgaz kutusu olan tüm Sakaryalıların doğalgaza geçmelerini sağlamak.

AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Osman Aydın ile birlikte Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında yeni kampanyayı tanıttı. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, doğalgazın en avantajlı yakıt olduğunu ifade ederek, tüm Sakaryaların AGDAŞ'ın yeni başlattığı kampanyadan faydalanmasını istedi.

Genel Müdür Demir, “Herkese Doğalgaz” kampanyası ile bugüne kadar doğalgaza geçme imkanı olmayan birçok Sakaryalının doğalgaza geçeceğini belirtti. 2003 yılı itibarıyla yapılan yatırımlar neticesinde tam 41 bin binaya doğalgaz servis hattının çekildiğini belirten Demir, bu kutulardan sadece 18 bin adedinin aktif durumda olduğunu, diğer 23 bin kutunun henüz doğalgaz kullanımına geçmediğini kaydetti.

AGDAŞ olarak Sakarya'da sorumlu oldukları bölgenin yüzde 90'nına doğalgaz altyapı hizmetini götürerek, toplamda bin 600 kilometre hat çekip, Sakaryalılara verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade eden Demir, yapılan çalışmalar sonucu 120 bin konutun önüne kadar doğalgaz alt yapı hizmetinin gittiğini, artık Sakaryalıların da bu yapılan çalışmalara kayıtsız kalmamalarını ve biran önce doğalgaz abonesi olmalarını arzu ettiklerini belirtti.

Doğalgaz kullanımının Sakarya'nın güzelliklerinin korunması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Demir, hava kirliliğinin ortadan kalkması ve orman alanlarının korunması ancak doğalgazın yaygınlaşması ile mümkün olacağını söyledi.

Demir, doğalgazın çevreci olmasının yanı sıra en ekonomik yakıt olma özelliğini de hala koruduğunu belirterek, “Geçen yıl gelen indirimlerle birlikte iyice cazip hala gelen doğalgaza olan ilgi her geçen gün artmaktadır. AGDAŞ olarak Sakaryalılara hazırladığımız tanıtım broşürleri ile farklı alternatifleri sunmaktayız. Ekonomik durumu kombi tesisatına yeterli olmayan müşterilerimize doğalgaz sobası ve ocakta doğalgaz kullanımını öneriyoruz. Özellikle ocakta tüp yerine doğalgazın kullanılması halinde yüzde 80 civarında bir tasarruf sağlanmaktadır” diye konuştu.

Tesisat dönüşüm maliyetlerinin yüksek olması nedeni ile bir çok Sakaryalının doğalgaza geçemediğini ifade eden Demir, bu nedenle AGDAŞ olarak çeşitli finans kuruluşları ile görüştüklerini ve önümüzdeki günlerde 12 yada 15 aya kadar “Sıfır Faizli” kredi desteği ile tesisat maliyetine ciddi katkı sağlayacaklarını belirtti.

2010 yılı sonuna kadar 100 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Demir şunları söyledi; “Bu hedefin Sakarya ölçeğinde oldukça zor bir hedef olduğunu biliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için yoğun bir tanıtım çalışması yapacağız. Bu çalışmalar kapsamında kutu konan binalar AGDAŞ personelleri tarafından tek tek dolaşılacak. Tüm binalar Haziran sonuna kadar ziyaret edilecek. Böyle bir avantajlı kampanya bir daha olmayacak. Haziran sonuna kadar devam edecek kampanyadan tüm Sakaryalıların yararlanmasını istiyoruz.”

AGDAŞ'TAN “HERKESE DOĞALGAZ” KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:25:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?