3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

AKP STK'ları tehdit ediyor!

MHP İL BAŞKANI MEHMET ERDOĞAN AK PARTİ SAKARYA MİLLETVEKİLİ ŞABAN DİŞLİNİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, " AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişlinin kamuoyuna yansıyan " Tüm sivil toplum örgütlerinin daha demokratik olacak bu anayasaya destek vermelerini istiyoruz Eğer destek vermeyeceklerse, bunun nedenini bize söylesinler" şeklindeki talihsiz beyanını ibretle takip etmekteyiz" dedi.

MHP İl Başkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, " AK Parti iktidarının Sivil toplum örgütlerini tehdit eden bu yaklaşımı demokratik bir yaklaşım değildir. Sayın Milletvekili Sivil toplum kuruluşlarını tehdit etmektedir. Bu tavır evet yönünde baskı uygulamaktır. Hiçbir sivil toplum örgütü bu tür de bir irade beyanına zorlanamaz. Zorlanıyorsa orada demokrasiden değil, faşist bir anlayıştan bahsedilebilir. Eğer sivil toplum örgütlerinden, Muhtarlardan, kanaat önderlerinden 'Evet' yönünde iradelerine açıklamaları isteniyorsa; fikir beyan etmedikleri yahut 'Hayır' demeleri halinde sebebini açıklamaları isteniyorsa o zaman Referandum için sandık koymanın ne anlamı vardır. Bu nasıl demokrasi anlayışıdır" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan son olarak, " AK Partinin Genel Başkanının da zaman zaman konuşmalarında ortaya koyduğu bu anlayışı reddediyoruz. Bu antidemokratik yaklaşımlara bu tehdit ve dayatmalara, bu aba altından sopa göstermelere, Türk milleti şanlı geçmişinde olduğu gibi, karşı çıkacak ve baskıcı ve dayatmacı zihniyete, boyun eğmeyeceğini 12 Eylül'de sandıkta 'Hayır' diyerek gösterecektir "dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 16:38:03
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?