3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

AKP'den TP il başkanına tepki

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇELİK'TEN TP İL BAŞKANI ZENGİN'E TEPKİ

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Türkiye Partisi (TP) İl Başkanı Aydın Zengin'in Gökçeören Ovasında 40 bin dönüm arazinin sular altında olduğuna yönelik açıklamasına sert tepki gösterdi.

İlçe Başkanı Çelik, Gökçeören ovasının sular altında kaldığını iddia eden TP İl Başkanı Aydın Zengin'ın bu ovanın özelliklerini ve neden bu ovada su birikintisinin gerçekleştiğini bilmediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Gökçeören ovasında paçalarını sıvayarak suyun içinde bir basın açıklaması yapan TP İl Başkanı Aydın Zengin'in yaptığı bu açıklamayı talihsizlik olarak değerlendirdiğini ifade eden Çelik iddialarla ilgili sert konuştu. Başkan Çelik, “Türkiye Partisi İl Başkanı Aydın Zengin ve yönetim kurulu üyelerinin suyun içinde yaptığı basın açıklamasında adeta muhalefet yapabilme heyecanını gözlemledik. Lakin kendisi bu talihsiz açıklamasında Gökçeören ovasının 40 bin dönüm arazinin suyun altında kaldığını ifade ederek şehre, şehrin tarımsal özelliklerine ne kadar yabancı olduğunu bizlere göstermiştir. Şehrini tanımayan bir insanın yönetime talip olmasının abesle iştigal olduğunu bir tarafa bırakın o bölgede yaşayan halkın da bilgisine başvurulmayarak şov yapmak gerçekten manidardır. Sayın Aydın Zengin'in bu açıklamayı yapmadan bizlere, AK Partililere başvurmamasını anlayabiliriz fakat o bölgede yaşayan insanların da fikirlerine müracaat edilmemesi ne kadar acemi olduklarının kanıtıdır. Oysaki bu bölgede yaşayan herhangi bir çiftçiye danışılsaydı bu vahim hatadan dönülebilinirdi” dedi.

Başkan Çelik bahsi geçen Gökçeören ovasının tüm Sakaryalıların da bildiği gibi aynı zamanda Gökçeören bataklığı olarak anılan yer olduğunu belirterek, “Bataklıktan kasıt da kışın yağmur sularını kendi bünyesinde tutarak topraktaki mineral değerini arttırır ve baharda boşaltma kanallarıyla boşaltılır. Daha önceki yıllarda da Büyükşehir'in ve ADASU'nun katkılarıyla Yazlık ve Serdivan Belediyesi'nin desteğiyle yazın bu kurak hale gelen toprakların verimi arttırılmak istenmiştir. Dolayısıyla boşaltma kanallarıyla baharda boşalttığımız su yazın da bu kanallar vasıtasıyla ekilen arazilere su veriyoruz. Normal şartlarda dönümünden 700-1000 kilogram alınan mısırın Gökçeören bataklığı sayesinde 1500-2000 kilogram arasında olduğu çiftçiler tarafından tespit edilmiştir. Çiftçilerimizin ürünlerindeki kalitenin ve veriminin artışına sebep, kışın bu bataklıktaki su birikintisi ve yazın da boşaltma kanalları vasıtasıyla tekrar sulanmasıdır. Kışın biriken su, toprağı daha verimli hale getirdikten sonra hemen ekin öncesi çekilir ve daha sonra yazın tekrar sulanmak suretiyle verim kat ve kat artar” diye konuştu.

Başkan Çelik, Aydın Zengin'in köylüye zulüm ediyorlar iddiası ile ilgili olarak da “Biz köylümüzü iyi tanırız. Türkiye Partisi İl Başkanı Aydın Zengin gibi köylülere danışmadan, onların sorunlarını dinlemeden fikir beyan etmeyiz. Bizim halkımızla gönül bağımız var, bu ilişkiyi kimse koparamaz” dedi.

AK Parti iktidarında yapılan icraatlarla Türkiye'nin büyük bir değişim yaşadığını ifade eden Başkan Çelik, “Türkiye 2002 yılından itibaren çok ciddi değişim göstermektedir. AK Parti iktidarında tarım, ekonomi, hukuk ve sosyal alanlarında birçok reform yapılmıştır. Bu reformlar halkımızın takdir ettiği gibi aynı hızla devam etmektedir. İktidara gelmeden önce gücümüz millet işimiz hizmet demiştik. Bu anlayış içerisinde hareket eden partimiz muhalefet partilerinin engellerine rağmen yoluna devam etmiştir” diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇELİK'TEN TP İL BAŞKANI ZENGİN'E TEPKİ
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇELİK'TEN TP İL BAŞKANI ZENGİN'E TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:48:00
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 19:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?