5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Akyazı'da 36. Başörtüsü eylemi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyesi kadın ve erkeklerden oluşan bir grup Belediye parkının önünde 36. basın açıklamasını yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına Gebze Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Lokman Yazıcı, “Zulüm baskı ve ideolojik lince hayır. Bizler biliyoruz ki zulüm ebedi değildir. Zalimler ise zulümleriyle beraber yok olmaya mahkumdur. Çünkü Kur'an 'Hak geldi batıl zail oldu' diyerek bütün yanlışların bu parıldayan güneş karşısında sönük kalacaklarını bildirmiştir. Sadece inançları için, okumalarına yani anayasal haklarına dahi izin verilmeyen, gözyaşlarını yıllardır içlerine akıtan bu mazlum kızlarımızın bir damla göz yaşlarının bile nasıl karşılığını bulacağını bir gün mutlaka göreceksiniz. Başbakanın kızını okutamadığı Cumhurbaşkanının eşini beraberce resepsiyona götüremediği, başkomutanı olduğu ordunun programına katılamadığı, üniversitelerin önünden döndürülen insanlara neden sorusunu sorduğumuzda hep aynı cevabı alıyoruz: Biz başörtülüyüz ya, işte ondan. Çağ teknoloji çağı, yıl 2007, yer Türkiye Cumhuriyeti, Dünya uzay ve bilişim çağını yaşıyor. Ama gel gör ki bilimin merkezi olması gereken üniversiteler de onların yegane sahipleri olduğunu iddia eden Rektörler ki; birçoğunun tezi daha çalıntı olduğu ispatlanmış iken bu insanlık dışı uygulamayı yaparak İnsan Haklarına ve Anayasaya karşı gelmekten çekinmemektedir. Bu gücü halktan almadığınız kesindir. Oysa demokrasilerde güç halktır. Sizler; bu zulmü yapanlar ve sessiz kalarak ortak olanlar; unutmayın ki zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı vardır” dedi. 

Son günlerde artan terör olaylarını kınayan Yazıcı, “Ülkemizin üzerinde bir karabulut gibi çöken terör belasını nefretle kınıyoruz. Bu hain ellerin bir an önce kırılmasını istiyor şehit yakınlarına bütün ülkemize başsağlığı diliyoruz. Unutmayın ki; bu ülke için kanını dahi esirgemeyen bu aziz şehitlerimizin eli öpülesi anaları da, hepimiz tarafından bilinir ki yüzde 95'i yine başörtülüdür. Allah'a inancınız, inanana saygınız yoksa vatanı için şehit olan bu civanmert aslanların yürekli analarına saygınız olsun. Başörtüsü davası, bütün inananların onurudur. Onurlu duruşumuz bu hafta olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bu onurlu davadan asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz” diye konuştu. 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 15:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?