5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Akyazı'da deprem tatbikatı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, 4 gün sürecek deprem tatbikatı başladı. 

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi Başkanı Bekir Tüzel yönetiminde 25 kişilik ekip, Akyazı'da deprem tatbikatını başladı. 

4 gün sürecek olan tatbikatta ilk gün basın mensuplarına geniş bilgiler verildi. Tatbikat sonrasında elde edilen bilgilerin Bayındırlık ve İskan Bakanlığa'na rapor halinde sunulacağı kaydedildi. 

Senaryoya göre sabah saat 06:00da Akyazı'da 6 şiddetinde bir deprem meydana geldi ve kurtarma ekibi saat 11.00 civarında ilçeye ulaşarak, 10 ayrı noktada çalışmalara başladı. Yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi Başkanı Bekir Tüzel, kısa adı TÜRDEP olan Türkiye Deprem Riski Yüksek bölgelerinde deprem davranışının çok disiplinli yöntemlerle araştırılması projesinin TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü (AİGM) ile MTA Genel Müdürlüğünün yanı sıra yer bilimleri konularını ele alan 14 Üniversite ile yürütüldüğünü belirtti. Tüzel ayrıca, büyük veya küçük çaplı entegre ya da bağımsız projeler gerçekleştirdiklerini, proje kaynaklarının da TÜBİTAK ile DPT tarafından sağlandığını anlattı. 

Tüzel, 4 gün sürecek olan tatbikat ve çalışmadan sonra bölgenin yer altı haritasını çıkarıp yetkililere teslim edeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 15:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?