5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Akyazı'da eğitim toplantısı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen "Eğitim ve Okul Öncesi Eğitim" toplantısında, ilçedeki okulların durumu ve eğitim kalitesi konuşuldu. 

Akyazı'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitim ve Okul Öncesi Eğitim" toplantısına Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Akyazı Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, Altındere, Kuzuluk, Dokurcun, Küçücek Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, okul müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Yapıcı, öncelikle Dokurcun beldesinde 8 derslikli bir okul, Pazarköy'de prefabrik yapıda hizmet veren okulun yerine bir okul ve Kuzuluk beldesine de 8 derslikli bir ilköğretim okulu yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Akyazı Kız Meslek ve Ticaret Lisesi'nin yetersizliğinden dolayı bir çalışma başlattıklarını söyleyen Yapıcı, toplam 27 dönümlük bir arazinin Akyazı Belediyesi ve Ticaret Odası tarafından temin edildiğini, söz konusu yere okul yapılmasını istediklerini kaydetti. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya ise, ilçedeki eğitim durumu ve kalitesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Papatya, 17 Ağustos depreminden sonra ilçeye çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından 27 okul kazandırıldığına dikkat çekti. Papatya ayrıca okul öncesi eğitime oldukça fazla önem verdiklerini söyleyerek, ilçede şu anda 67 anasınıfı bulunduğunu belirtti. 

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı da, eğitimde moral desteğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, belediye olarak her konuda okullara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Toplantıda son olarak konuşan Vali Hüseyin Atak da, öncelikli hedeflerinin eğitim olduğunu belirtti. Atak, "Bugüne kadar eğitime öncelik verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Eğitime önem vermek bizim geleceğimiz demek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 18:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?