3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Akyazı'da SEDAŞ'a tepki

AKYAZI'DA SEDAŞ'A TEPKİ

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde elektrikleri sürekli kesilen mahalle sakinleri Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (SEDAŞ) tepki gösterdiler.

İnönü mahallesinde oturan vatandaşlar sürekli olarak elektriklerin kesilmesine isyan ettiler. Özellikle 7042, 7044, 7049 sokakları ve buna bağlı sokaklarda sonbahar ve kış boyunca sürekli uzun uzun kesintiler yaşanması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yaşanan elektrik kesintilerine kızan 62 yaşındaki Ayşe Yazıcı 2 torununu alarak İnönü mahalle muhtarının kapısına dayandı. Saat 18'den beri elektriklerinin bulunmadığını belirten yaşlı kadın, “62 yaşındayım eskiden daha az elektrik kesintisi yaşıyorduk 2 yıldır nedir bu çektiğimiz köyde bile daha az elektrik kesiliyor” dedi.

Ayşe Yazıcı muhtardan çözüm üretilmesi için yardım istedi. İnönü Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın'da kesintilerden şikayetçi olarak, “Maalesef sürekli elektrik kesintileri meydana geliyor. Mahalleli şikayetlerinde haklı SEDAŞ kalıcı bir çözüm üretmiyor. Mahalle muhtarı olduğundan dolayı kesintiler az uzadı mı birçok kişi beni arayarak şikayette bulunuyor. Bende SEDAŞ arıza hattını arayarak durumu bildiriyorum fakat arıza numarası değişerek merkeze bağlandığından beri SEDAŞ arızaya ulaşmak çokta mümkün olmuyor. 2 saate yakın süredir elektrikler kesik arıza hattına ancak 8 dakika bekledikten sonra ulaşabildim. Kesinti 2 saati aştı aynı sokakta 1 öğrenci yurdu birde kuran kursu bulunmakta yüzlerce öğrenci mağdur oluyor. Yöneticileri beni sürekli arıyor. Artık bir çözüm üretilmelidir. Bunca insana yazıktır” diye konuştu.

Mahalle sakinleri yaşlı,genç çoluk çocuk toplayarak elektrik kesintilerini protesto etti.


AKYAZI'DA SEDAŞ'A TEPKİ

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 10:56:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 21:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?