7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Akyazı'da yayla evleri kundaklandı

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Kayabaşı Köyü Sulucaova Yaylası'nda 22 yayla evi dün gece kimliği meçhul kişiler tarafından gazyağı dökülerek yakıldı. Olayda ahşap 22 yayla evi ve 3 ahır tamamen yandı. Kundaklamanın ardından jandarmanın yaptığı incelemede meçhul kişilerin buradaki diğer evlere de gaz döktüğü ancak onların tutuşmadığı anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre Bolu Göynük ilçesi sınırında bulunan Kayabaşı köyü sakinlerine ait bin 100 rakımlı Sulucaova Yaylası'nda bulunan yayla evlerinin bir kısmında alevler yükselmeye başladı. 70 kadar evin bulunduğu bölgeden alevler yükseldiğini gören bir gencin cep telefonuyla komşu köy olan Yörükyeri Köyü Muhtarı Halil Özdemir'e bildirmesi üzerine olay duyuldu. Sulucaova Köylüleri ile komşu köylerde oturanlar traktörlerle yayla evlerinin bulunduğu bölgeye gitti. Köylüler yaptıkları müdahale ile evlerin

bir bölümünü yanmaktan kurtardı. Jandarma ekiplerinin de gelmesiyle yapılan araştırmada, 22 yayla evi ile 3 ahırın yandığı belirlendi. Bölgede toplam 70 yayla evi olduğu, diğerlerine de gaz dökülmesine rağmen tutuşturulamadığı anlaşıldı.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 19:00:04
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 23:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?