5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Akyazı'dan Kırgızistan'a yardım eli

Akyazı'dan dost ve kardeş ülke Kırgızistan'a mübarek Ramazan ayında yardım eli uzandı. 

Akyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve hayırsever iş adamalarıyla oda başkanlarının katıldığı bir haftalık Kırgızistan gezisinde, 500 kişiye ramazan boyunca iftar yemeği , 40 öğrenciye ramazan boyunca iftar yemeği, 60 yetim çocuğa ramazan boyunca yemek, Bişkek, Tokmak, Özgen ve Oş Kuran kursları ile Türkçe eğitim veren Özgen İlköğretim okuluna maddi para yardımı yapıldı. 

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaoğlan, Belediye Meclis Üyesi Cevdet Akbaş, İşadamı Turhan Gürel, Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürü İrfan Gürel ve Akyazı Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kardeş katıldığı gezide Akyazılı hayırsever işadamlarından toplanan 20 bin 500 YTL para Özgen halk iftarına, Özgen İlköğretim okuluna, Bişkek, Oş, Özgen ve Tokmak kuran kursuna eşit olarak dağıtıldı. 

Akyazılı heyet bir haftalık Kırgızistan gezisi boyunca Oş şehrinde bulunan Süleyman dağını, Özgen şehrinde bulunan, 10. yüzyılda Karahanlılar devleti zamanında yaşamış ve devrinin büyük alimi İmam Serahsi Hazretlerinin kabrini ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te eğitim faaliyetlerini yürüten Akgün Eğitim kurumlarını ziyaret etti. 

Özgen şehri Belediye Başkanı Sabir S. Atadjanov, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve beraberindeki heyete bir akşam yemeği verdi. Bişkek'te bulunan işadamları, Akyazı heyetine bir iftar yemeği verdi. 

Heyet son olarak Özgen şehrinde Akyazılı işadamlarının maddi desteği ile Ramazan ayı boyunca 500 kişiye verilen iftar yemeğine katıldı. Özgen Belediye Başkanı Sabir Atadjanov, Başkan Yaşar Yazıcı, Kırgızistan İlim Yayma Onursal Başkanı Özer Ravanoğlu, İşadamı Fikret Özdin ve Akyazılı İşadamı Turhan Gürel'e yaptıkları yardımlar ve kardeşliğin anısına Kırgızistan onur giysilerini takdim etti. Heyet daha sonra Türkiye'ye döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 15:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?