9
Mayıs
2024
Perşembe
SAKARYA

Akyazı'ya sinema salonu

Sakarya'nın Akyazı İlçe merkezine 20 yıl aradan sonra Sinema Salonu yapılıyor. 1990'lı yıllara kadar birden fazla sinema salonunun olduğu Akyazı'nın 20 yıllık hasreti de sona ermiş olacak.

Akyazı ilçe merkezinde Sinema salonu çalışmalarını sürdüren Akyazı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi İnşaatı bitirdi. Akyazı Ömercikler Mahallesi Madanoğlu İlköğretim Okulu karşına yapılan toplam 1100 Metrekare inşaatın 2'inci Katı sinema salonu ve kafeterya olarak tasarlandı. Kaba inşaatı bitirilen ve Akyazı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi tarafından yaptırılan Bina'nın alt katına Banka üst katına ise kafeterya ve sinema salonları, Kooperatif binası ve esnaf lokali olarak düşünülüyor. Sinema salonları için yatırımcılarla görüşmeler sürüyor.

Birkaç ay içerisinde çalışmaların bitirilerek yaz ayına kadar salonların faaliyete geçmesi planlandığı öğrenildi.

Akyazı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanı Ahmet Durmuş; "2012 yılında aldığımız arsaya Kooperatif hizmet binası ve sosyal amaçlı çalışmalarımız kapsamında inşaatımızı tamamladık. Şuan çarşı içerisinde bulunan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifini bu binaya taşıyacağız. Bunun yanı sıra Akyazı'nın ihtiyaç duyduğu Sinema salonları ve kafeterya'da bulunacak. Alt katı ise bankaya kiraya vermeyi düşünüyoruz.

İlçemiz için hayırlı olur inşallah" dedi.

Sinema izlemek için Adapazarı'na gitmek zorunda kalan Akyazılılar bundan sonra ilçe merkezinde sinema izleme keyfini yaşayacaklar 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 18:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?