3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Alışverişi pazardan yapın!

PAZAR ALIŞVERİŞİNİ PAZARDAN YAPIN UYARISI

Adapazarı Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, marketlerde satılan sebze ve meyvelerin pazar yerinde olduğu gibi olmadığını pazar yerindeki sebze ve meyvelerin daha kaliteli olduğunu iddia etti.

Odaı Başkanı Kabacan yaptığı açıklamada: "Yönetim kurulu üyelerim ile beraber marketlerin sebze ve meyve reyonlarını gezdik. Gördüğümüz manzara çok ilginçti. Meyveler sebzeler elden ele geçmiş. Domatesler, muzlar, şeftalilerin ve diğer meyvelerin suyu çıkmış. Vatandaşlarımız sebze ve meyve almak için semt pazarlarını ve katlı pazarı tercih etmeleri tavsiye ediyorum" dedi.

Kabacan şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız marketlerin ışıklar ile süsülenmiş parlak ve güzel görünümlü olan meyve sebzelerine aldanıyorlar. İşin aslı öyle değil aslında.Yakından baktıklarında her şey daha iyi gözüküyor. Almak için gittikleri sebze ve meyveler ezilmiş durumda. Buradan vatandaşlara sesleniyorum marketlere güvenmeyin. Sebze ve meyvenizi semt pazarlarından alın."

Marketlerde satılan sebze ve meyvenin İstanbul halinden alındığını iddia eden Oda Başkanı Muzaffer Kabacan, "Marketlere sebze ve meyveler bir hafta önceden geliyor. Yani satılan ürünler haftalık. Ürünler İstanbul halinden yola çıkıyor ve marketlere geliyor. Marketlere gelene kadar ürünler bozuluyor, eziliyor. Ama semt pazarları ve Katlı Pazar yerinde satılan ürünler günlük Adapazarı halinden geliyor" şeklinde konuştu.

PAZAR ALIŞVERİŞİNİ PAZARDAN YAPIN UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 12:06:01
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 12:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?