6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Altıntaş,seri katilin babasını suçluyor

Seri katillerden Mehmet Karahasan'ın 14 yaşındayken Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde öldürdüğü iddia edilen Kemal Altıntaş'ın ailesi, asıl suçlunun baba Osman Karahasan olduğunu ileri sürdü.
 
Akyazı İlçesi'nde 1996 yılında öldürülen Kemal Altıntaş'ın amcası Mustafa Altıntaş ile dayısı Nuri Bicat, yeğenlerinin öldürülmesinden Mehmet Karahasan'ın değil babası Osman Karahasan'ın sorumlu olduğunu öne sürdü. Amca Mustafa Altıntaş, yeğeni Kemal Altıntaş'ın o yıllarda, Mehmet Karahasan'ın ablasını sevdiğini belirterek, "Ancak gençlerin arası bozulmuş. Kız, yeğenimi konuşmak için yanına çağırmış. Yeğenim de kızın babasının bakkal dükkanına gitmiş. Yeğenim Kemal Altıntaş dükkana girdiğinde de baba Osman Karahasan kendisini bıçaklamış. Ancak Osman Karahasan olayı, yaşı küçük olduğu için oğlu Mehmet'in üzerine attı. Eğer bir suçlu aranıyorsa asıl suçlu babadır" dedi.
 
Seri katilin babası Osman Karahasan'ın Kemal Altıntaş'ın kızına tecavüz ettiğini ve oğlunun da cinayeti bu nedenden dolayı işlediğini söylediğini belirten amca Mustafa Altıntaş, "Tecavüz olayı söz konusu değil. Madem bizim oğlumuz onların kızına tecavüz etti, o zaman bunu ispatlasınlar. Neden böyle bir rapor alıp bize vermediler. Tecavüz olayı gerçek olsaydı, zaten biz oğlumuzu kendimiz cezalandırırdık" diye konuştu.
 
Cinayetin ardından Mehmet Karahasan'ın tutuklanarak cezaevine girdiğini ve 2 yıl önce tahliye olduğunu söyleyen Altıntaş, "Babasının yüzünden cezaevine girdikten sonra Mehmet'in psikolojisi bozuldu. Şimdi de bu cinayetleri işledi. Babası kendi suçunu çocuğunun üzerine atmasaydı, belki de bugün böyle olmazdı" şeklinde konuştu.
 
Baba Osman Karahasan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da söyleyen Mustafa Altıntaş, "Yeğenimin, kızına tecavüz ettiğini söylüyor. Biz Yalova Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Bugüne kadar sustuk, ancak kimsenin masum insanları suçlamaya hakkı yok" dedi.
 
Dayı Nuri Bicat ise, özellikle yeğeni Kemal Altıntaş'ın adının tecavüz suçlamalarına maruz kalmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Böyle bir olayın gerçek olmadığını belirten Bicat, "Baba Osman Karahasan'ın bu açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Bu şekilde açıklama yapmayacaktı. Masum insanları lekelemeyecekti. Biz oğlumuzu yıllar önce toprağa verdik. Olayları da unutmaya çalışıyorduk. Ama çıkıp yaptığı açıklamalarla acımızı tazeledi" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?