3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Ameliyathanede elektrik çarptı!

FITIK AMELİYATI SIRASINDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ KADININ HAYATI KARARDI

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde fıtık ameliyatı sırasında kanamayı durdurmakta kullanılan Koter cihazı kısa devre yapınca, elektrik akımına kapılan Gürcan Polat ve ailesinin hayatı karardı.

Arifiye ilçesinde oturan 24 yaşındaki Gürcan Polat, bel fıtığı ameliyatı için gittiği Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yanlış ameliyat sonrasında 40 gün sonra yeniden ameliyat masasına yatırıldığı sırada kanamayı durdurmakta kullanılan Koter cihazı kısa devre yapınca elektrik akımına kapılarak yaralanmış, kalbi 2 kez duran genç kadının sağ ayağında derin bir yara meydana gelmişti. Yoğun bakımda tedavisinin tamamlanmasının ardından genç kadın taburcu edilmiş, olayın ardından Cumhuriyet Savcılığı

ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Genç kadının eşi Kadir Polat (25) olayın üzerinden 17 ay geçmesine rağmen eşinin ayağında oluşan derin yara sonrasında psikolojisinin bozulduğunu ve kimsenin kendilerini aramadığını söyleyerek, ilgisizlikten yakındı.

Kadir Polat elinde savcılık ve hastane evrakları ile birlikte yetkililerden yardım isteyerek, "Eşim ilk bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra taburcu edildi. Yalnız ağrıları hiç dinmedi. Tekrar doktora götürdüğümüzde bir ameliyat daha olması gerektiğini söylediler. Eşimi, ikinci kez bel fıtığı ameliyatı olması için ameliyata aldılar. Yaklaşık 2 saat sonra doktor beni ameliyathaneye çağırıp yanmış bezleri ve yanmış ameliyat cihazını gösterdi. Daha sonra eşimin ayağının elektrik çarpması sonucu yandığını

söyledi. Eşimin ayağında derin bir yara olduğunu görünce şok oldum. Doktor bana ameliyat sırasında kanamayı durdurmakta kullanılan penseye benzer elektrikle çalışan Koter cihazı kısa devre yapınca eşime elektrik çarptığını ve 2 kez duran kalbini kalp masajıyla çalıştırdıklarını anlattı. Eşim bir gün yoğun bakımda kaldı. 18 gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde kaldık. Daha sonra bizleri Yenikent Devlet Hastanesi sevk ettiler ve bir daha ne aradılar ne sordular" dedi.

Olayla ilgili davanın sürdüğünü ve Türkiye'deki hukuk bunu çözemezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini ifade eden Polat, "Türk adaletine güveniyoruz. Bizleri yaktılar, başkalarını yakmasınlar. Suçu olanlar cezalarını çeksin" diye konuştu.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde fıtık ameliyatı sırasında elektrik çarpması sonucu yanan Gürcan Polat ise, "O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Ameliyathaneye acılarım girsin diye girdim, daha büyük acılar ile ameliyathaneden çıktım. Psikolojik olarak çok etkilendim. Buradan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a sesleniyorum: Siz de bir annesiniz. Benim ne kadar acı çektiğimi en iyi siz bilirsiniz. Bu konunun üzerine gidilmesini istiyorum ve sizden destek bekliyorum" dedi.

 

FITIK AMELİYATI SIRASINDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ KADININ HAYATI KARARDI
FITIK AMELİYATI SIRASINDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ KADININ HAYATI KARARDI
FITIK AMELİYATI SIRASINDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ KADININ HAYATI KARARDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 13:18:02
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 23:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?