7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Aşırlar göletinin temeli atıldı

AŞIRLAR GÖLETİNİN TEMELİ ATILDI

Sakarya'da sulama amaçlı olarak yaptırılan Aşırlar Göletinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Serdivar ilçesinde Toplum Merkezi Açılış töreninden sonra Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve protokol üyeleri Araklı köyünü ziyaret ettiler. Vali Büyük ve beraberindekiler Araklı Gençlik Lokalinde çay içip köy sorunları hakkında bilgi alan protokol, Gökçeören ovası ve dereleri inceleyerek çiftçilerden bilgi aldı.

Araklı Köyünde oturup vatandaşlardan köyün sorunları ile ilgili bilgi alan Vali Mustafa Büyük, daha sonra Selahiye Köyü'ne geçti. Selahiye Köyü Merkez Camiinde misafir edilen Büyük ve diğer protokol üyeleri köy halkının toplamış olduğu hormonsuz çileklerden yedi. Vali Büyük'ten köyde bulunan tarla yolu sorunları için 30 Bin Lira ödenek isteyen AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Sayın Valim parayı harcayınız dediniz, harcıyoruz” dedi

Vali Büyük ise siz çalışıp kazandıktan sonra hep beraber bu işlerin altından kalkarız diyerek, Serdivan İlçesinin cazibesi olduğunu ve hayırseverlerin bile projelerini Serdivan'da hayata geçirmek istediklerini söyledi. Vali Büyük, ayrıca yakın bir zamanda İl Özel İdaresi olarak Özel Eğitim Merkezi yapmayı planladıklarını kaydetti. Vali Büyük'ün söylediği bu sözlere karşılık olarak Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Sakarya'nın merkezi Serdivan olacak” dedi.

Yapılan köy ziyaretlerinin ardından vali Büyük ve protokol üyeleri Aşırlar köyüne 1 kilometre, şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta sulama maksatlı yapılacak olan Aşırlar Gölet'i temel atma törenine geçti. Aşırlar Gölet'i temel atma töreni bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Aşırlar Gölet'i temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Aşırlar Gölet'i hakkında bilgiler vererek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Şenöz'den sonra konuşmasını yapan AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'de emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olsun dileklerini sundu.

Törenin son konuşmasını Vali Mustafa Büyük yaptı. Devletin kamu ve kuruluşları ile hizmet etmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Büyük, Ekonomik yatırımların devam ettiğini söyledi.

Aşırlar Gölet'i temel atma töreninin sonunda katılan protokol üyelerine ve vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

AŞIRLAR GÖLETİNİN TEMELİ ATILDI
AŞIRLAR GÖLETİNİN TEMELİ ATILDI
AŞIRLAR GÖLETİNİN TEMELİ ATILDI
AŞIRLAR GÖLETİNİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2011 Pazartesi 19:31:03
Güncelleme :23 Mayıs 2011 Pazartesi 23:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?