6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

'Atatürkçü bir hükümetiz'

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Adapazarı'nda Atatürk'ün vasiyetini ve talimatını hükümet olarak yerine getirdiklerini, AKP hükümetinin Atatürkçü olduğunu söyledi.

Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Faruk Nafiz Özak, bölgede turizm hareketliliği olduğunu söyledi. 

Özak, herkesin kendilerine ulaşabileceğini, telefonlarının sabaha kadar açık olduğunu belirterek, “Eksiklik varsa 1 gün sonra düzeltebiliyoruz. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda KDV ile ilgili konu konuşuldu. Biliyorum KDV ile ilgili sorunlarınız var. Belki bunu ihracat olarak sayacağız ileride” dedi. Özak, şöyle devam etti: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1920’lerde ‘Benden iki şeyi istediler, biri okul, diğeri yol’ demişti. En fazla Atatürkçü olmakla övünecek hükümet bu hükümettir. En fazla yolu bu hükümet yaptı. En fazla okulu, 100 bin derslikle yaptık. Bunun 25 bini hayırsever vatandaşlar sayesinde oldu. Her okulda internetimiz var. Her okulda bilgisayar laboratuvarımız var.” 

Turizmin ülke ekonomisine çok önemli katkıları bulunduğunu anlatan Bakan Özak, bunun gayri safi milli hasılaya önemli katkıları olduğunu vurgularken, “Kişi başına düşen milli gelire çok önemli katkılarınız var. Bu vesile ile size gerçekten müteşekkirim. Turizmde 20 milyar dolar para kazanıyorsak, bunun çok azını yurt dışına gönderiyorsak, en büyük ihracat bu. Esas büyük katkı budur” dedi. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz özak, Atatürk'ü ve ülkeyi sevmenin parayı, zamanı ve insanı iyi yönetmekle, eğitime ve yollara çok önemli katkıda bulunmakla eş anlamlı olduğunu belirtti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Adapazarı-Kaynarca-Kandıra yolu ile Camili ayrımı yolunun temel atma töreninde ise Karasu'ya liman yapılacağını ve turistik bölge olması dolayısıyla yolun acil olarak yapılması için kaynak bulunduğunu söyledi. Özak, şöyle devam etti: 

“Yalnızca yol yapmıyoruz. Karla mücadele ediyor, otoyollar yapıyoruz. Yani Atatürk'ün talimatını yerine getiriyoruz. En fazla şuna dikkat çekmek istiyorum; Atatürkçülük'ten vatanseverlikten çok bahsediliyor. Bu söylemle olmuyor. 4 yıldır yönetiyorsunuz bu ülkeyi ve bir tane banka fona devredilmiyorsa gerçek Atatürkçülük budur. 2001'de bir bankamızın değeri 200 milyon dolar. Ama aynı bankanın yüzde 75'i şu anda 2.7 milyar dolar. Finansbank 6.5 milyar dolara satılabiliyorsa, bu güveni ve istikrarı iyi anlamak lazım. Yabancı sermaye Türkiye'ye güvendiği için geliyor. İstikrar, var, demokrasi var ve çok kaliteli halkı var. Çok iyi okumuş bir yeni nesli var. İhtilafları ittifaka çeviriyoruz. Dost üretiyoruz düşman üretmiyoruz. Ve istiklal Savaşını bize kazandıran azim ve ruhla istikbal savaşımızı kazanmaya çalışıyoruz ve bunu kazanacağız.” 

Genel sağlık sigortasının 1 Ocak'ta yürürlüğe gireceğini hatırlatan Özak, herkesin 0-18 yaşları arasında sigortalı olacağını ve bunun Cumhuriyet tarihinin en önemli reformlarından biri olduğunu belirten Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Özellikle çalışan sigortalılar ve Bağ-Kur'lulardan kesilen para yükseltiliyordu. O konuda gelen tepkilere başbakanımız, anında Bakanlar Kuruluna talimat verdi. Atatürk'ü sevmek, ülkemi sevmek, parayı, zamanı ve insanı iyi yönetmekle olabilir. Eğitime ve yollara çok önemli katkıda bulunmakla oluyor. Bunu yaptığımız için mutluluk duyuyoruz.” 

Bakan Özak daha sonra, AKP Genel Başkan Yardımcı şaban Dişli, milletvekilleri Süleyman Gündüz, Recep Yıldırım, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik ve Sakarya Valisi Nuri Okutan ile birlikte Adapazarı-Kaynarca-Kandıra yolu ile Camili ayrımı yolunun temelini attı. Ardından Akyazı’da yapımı tamamlanan Mudurnu-2 köprüsünü hizmete açtı. 

Sakarya’yı Kaynarca üzerinden Karadeniz'e bağlayacak olan 29 kilometrelik bölünmüş yol projesi kapsamında 1 köprülü kavşak, 9 eş düzey kavşak ve 3 köprü inşa edilecek. şartnamesine göre 29 milyon 864 bin YTL’ye ihale edilen yolun 31 Aralık 2008'de bitirilmesi gerekiyor. Hizmete açılan Akyazı'daki 91 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki Mudurnu-2 köprüsü ise 1 milyon 86 bin YTL’ye mal oldu. Bakan Faruk Nafiz özak'ın Sakarya gezisi sırasında uzun araç konvoyu ile bürokratlar kendisini takip etti.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 19:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?