3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Atık pil toplama yarışması

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, okullar arası atık pil toplama yarışması düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, okullar arası atık pil yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyen okullar için takvim işlemeye başladı. Yarışmanın son katılım tarihi 1 Haziran. Yarışma sonrasında dereceye giren okullar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Yarışma hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Oktar, daha güzel bir çevre için böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Ali Oktar yarışma hakkında şunları söyledi; “Atık Pil ve Akümülatörlerin Korunması Yönetmeliği kapsamında, belediyemiz, üreticilerin şehrin muhtelif yerlerinde yapacakları atık pil ve akümülatör toplama işlemlerine yardımcı olmak, işbirliği yapmak ve okullar, halk eğitim merkezleri, mahalle muhtarlıkları, eğlence yerleri ve halka açık merkezlerde pilleri ayrı toplama ile ilgili üreticilerin sorumluluğu ve programı dahilinde gerektiğinde üretici ile işbirliği yaparak pilleri ücretsiz olarak ayrı toplamakla, halkı bilgilendirmekle, eğitim programları düzenlemekle yetkili kılınmıştır.”

Oktar atık pil toplama çalışmalarının 2005 yılından beri devam ettiğini belirterek, “Bugüne kadar sınırlarımız dahilinde bulunan 748 atık pil toplama kutusundan 13 ton atık pil toplanmıştır. Toplanan atık pil miktarını arttırarak konuya olan ilginin gündemde tutulması hedeflenmektedir. Gerek yönetmeliğin verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde gerekse de çevreye duyarlı belediye olmanın getirmiş olduğu sorumluluklarla çocuklara atık pil toplama bilincini kazandırmak, atık pillerin çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatmak ve çevre bilincini okul çağındaki çocuklara kazandırmak amacıyla okullar arası atık pil toplama yarışması düzenlenmiştir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliği ile düzenlenen yarışma başlamış olup, 01 Haziran 2010 tarihine kadar devam edecektir” dedi.

Yarışmada toplama miktarlarının kilogram bazında dikkate alınacağını belirten Oktar, “Bu yıl ilk defa okulların e-okul sisteminde belirtilen öğrenci sayılarına göre değerlendirilme yapılarak, kişi başına düşen pil miktarı hesaplanacaktır. Tek kategoride düzenlenen yarışmada 1. olan okula PC bilgisayar 2. olan okula projeksiyon cihazı, 3. olan okula masa tenisi takımı (masasıyla birlikte), 4. olan okula fonksiyonel yazıcı ve 5. olan okula da futbol, voleybol, hentbol, basketbol, tenis topu ve raketlerden oluşan spor seti ödül olarak verilecektir. Yarışma hakkında daha geniş bilgi almak isteyenler Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü'nden bilgi alabilecekler” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI DÜZENLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:01:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 15:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?