7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Atık yağlar fidan oldu

ATIK YAĞLAR FİDAN OLDU

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, araç bakım ve onarımları sonucu oluşan atık yağları topluyor.

2010 yılında toplanan atık yağlar, PETDER'e teslim edildi, geri dönüşümleri sağlandı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi adına Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde 37 adet fidan dikilmesini sağladı. Bu güzel hizmetten dolayı Çevre Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür yazısı gönderdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, araç bakım ve onarımları sonucu oluşan atık yağları topluyor. Toplanan bu atık yağlar, çok hayırlı bir çalışmanın da altyapısını oluşturuyor. PETDER'in Çevre ve Orman Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde toplanan atık yağlar için fidan dikimini amaçlayan “1 Varil 1 Ağaç Projesi” başlatılmıştı. 2010 yılında tüm kamu kurum ve kuruluşlarından toplanan atık yağlar için fidan dikimi amaçlanmıştı. Bu çerçevede 2010 yılında toplanan atık yağlar, PETDER'e teslim edildi, geri dönüşümleri sağlandı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi adına Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde 37 adet fidan dikilmesini sağladı. Bu güzel hizmetten dolayı Çevre ve Orman Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür yazısı gönderdi. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız koordinasyonunda toplanan her varil atık motor yağı için “Bir Varil Bir Ağaç” projesi kapsamında Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde tesis edilen ağaçlandırma sahasına Sakarya Büyükşehir Belediyeniz adına 37 adet fidan dikilmiştir. Çocuklarımız ve ülkemiz adına daha temiz bir doğa, daha iyi bir gelecek oluşturmakta pay sahibi olduğunuz için teşekkür ederiz” denildi.

PETDER de Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı göndererek, “Çevre ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda toplanan her varil atık motor yağı için “Bir Varil Bir Ağaç” projesine katkıda bulunarak, çocuklarımız ve ülkemiz adına daha temiz bir doğa, daha iyi bir gelecek oluşturmakta pay sahibi olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bugüne kadar 785 bin 830 kilogram atık yağın çevre ve insan sağlığına zarar vermesi engellenerek geri dönüşümü sağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 15:23:01
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 10:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?