5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Atık yağların denetimi semineri yapıldı

"Atık Yağların Denetimleri" semineri, Adapazarı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seminerde konuşan Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, “Sakarya çevre konusunda en duyarlı konumdadır. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin temelini çevre hizmetleri oluşturuyor" dedi.


Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'nde atık yağların toplanması için denetimlerin belediyelere bırakılmasının ardından, bu konuda yetkili olan zabıtalar ve denetleyici tüm birimler için eğitim semineri düzenlendi. Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği (Albiyobir) işbirliği ile düzenlenen seminere, Sakarya, Düzce ve Bolu illerine bağlı 64 belediyeden yetkililer katıldı.


Seminerin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, çevre konusunda çok hassas davrandıklarını ve hizmetlerin temelini çevre konusunun oluşturduğunu söyledi. Başkan Duran, “Bizim muhtaç olduğumuz fakat bize muhtaç olmayan bir çevrede yaşıyoruz. Çok güzel bir çevreye sahibiz. Mutlak suretle çevreyi korumak zorundayız. Çevre için çalışmayan insan, çocuklarına ve yarınlarına ihanet etmiş olur” dedi.
Bitkisel atık yağların çevreye büyük zararları dokunduğunu ve toplanması konusunda belediye olarak yoğun gayret sarf ettiklerini ifade eden Aziz Duran, “Burada çok güzel bir seminer gerçekleştiriyoruz. Bitkisel atık yağlar, kanalizasyonlara, atık su arıtma tesislerine ve dolayısıyla insana büyük zarar veriyor. Biz belediye olarak bu yağların toplanması ve biyodizel tesislerine gönderilmesi için gayret sarf ediyoruz. Seminerin çevre duyarlılığını daha da artıracağını umuyorum” diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Osman Karagüzel de yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılından bu zaman kadar 70 ton bitkisel atık yağ topladığını söyleyen Karagüzel, “Biz belediye olarak 2006 yılının 2. ayından itibaren bu yağları toplamaya başladık. 2006 yılında 18.435 kg, 2007 yılında 52.345 kg ve toplamda da 70 ton bitkisel atık yağ topladık. 2006 ve 2007 yılı karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 200 artışın olduğu gözlenmektedir” dedi.


Konuşmalardan sonra seminere geçildi. Albiyobir Başkanı Tamer Afacan, Albiyobir Atık Yönetimi Koordinatörü Kimya Mühendisi Nagihan Çakır, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çanakçı ve Türkiye Belediyeler Birliği Avukatlarından Neşe Balcı 'Bitkisel Atık Yağ Denetimleri' konusunda detaylı bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 02:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?