6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Aynı bayiide bir günde iki hırsızlık

Adapazarı'nda bir cep telefonu bayiinde, bir günde iki hırsızlık olayı meydana geldi. Her iki hırsızlık olayı da işyerindeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
 
Edinilen bilgiye göre, Kudüs Caddesi'nde bulunan bir cep telefonu bayiine şarj cihazı almak için gelen biri kadın 2 kişi, tezgahtar Fuat Maden'i oyalayarak 100 YTL çaldı. Alışveriş sırasında erkek müşteri tezgahtara soru sorarken, şarj cihazını alarak karşılığında 100 YTL veren kadın müşteri ise bozuk parası olduğunu ifade ederek verdiği 100 YTL'yi geri istedi. Aldığı para üstünü geri veren, 100 YTL'yi de birkaç kez tezgahtarın elinden alıp geri veren kadın, en sonunda parayı cebine koydu. Şahısların işyerinden ayrılmasının ardından kasada 100 YTL'nin olmadığını fark eden tezgahtar Fuat Maden, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde dolandırıldığını anladı.
Aynı gün aynı işyerinde meydana gelen bir başka olayda ise yine şarj cihazı almak isteyen şahıs, tezgahtarın deneme yapmasından faydalanarak vitrindeki bir cep telefonunu el çabukluğuyla aldı. Şahıs ikinci telefonu almak isterken tezgahtarın gelmesi üzerine eyleminden vazgeçti. Şarj cihazını almaktan vazgeçtiğini söyleyen şahıs, daha sonra dükkandan koşarak ayrıldı.
 
Tezgahtar Fuat Maden, "İkinci olayda şahıs vitrindeki cep telefonlarından birini alıyor. Ancak aldığı telefon demo. Hırsızların ulaşabilecekleri yerlere artık gerçek telefon yerine demo koyuyoruz. Dükkanın her yeri güvenlik kameralarıyla dolu. Buna rağmen kameralara baka baka hırsızlık yapıyorlar. Cezalar caydırıcı olmadığı için bu işi devam ettiriyorlar. Cezaların ağırlaştırılmasını istiyoruz" dedi.
 
Polis, güvenlik kameraları görüntülerinden yola çıkarak zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 11:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?