3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Bağ-Kur sanıkları hakim karşısında

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, aralarında Bağ-Kur emeklilerinin de bulunduğu 2 doktor, 2 eczacı toplam 56 sanık yargılanıyor.

Bağ-Kur müfettişlerinin ortaya çıkardığı bir yolsuzluk iddiası Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde toplam 56 sanıklı dava açılmasına neden oldu. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması gerçekleşen davada, eski Adapazarı SSK Hastanesi doktorları Y.Ö. ve Z.D. Arifiye SSK Dispanseri’nde Bağ-Kur sağlık karnelerine usulsüz ilaç yazmak, eczacılar C.B. ve N.U. ise bu ilaçları vererek haksız kazanç elde etmekten yargılanıyor. Aynı davada Bağ-Kur sağlık karnelerine kendileri olmadan ilaç yazılmasına izin verdikleri için 52 vatandaş sanık sandalyesine oturdu. Yargılanan 56 sanığı 20 avukat savundu.

Ağır Ceza Mahkemesi salonuna koltuk değnekleriyle gelen karne sahipleri dikkat çekerken, Bağ-Kur emeklileri, "Sürekli kullandığımız ilaçlar var. Sağlık karnelerini bu ilaçları yazdırmak için bırakıyorduk. Ne olduğunu bilmiyorduk" dedi. Mahkemede dinlenen doktorlar, ilaçların karne sahiplerine yazıldığını öne sürürlerken, eczacılar ise haksız kazanç sağladıkları yönünde yapılan iddiaları kabul etmedi. Duruşma, delillerin toplanması için ileri bir tarihe ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 18:49:25
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 16:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?