5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Bakan yazıcıoğlu soruşturma açtırıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 500 kilo patlayıcı taşıyan ve hiçbir güvenlik engeline takılmadan Kapıkule'den Ankara'ya ulaşan minibüsle ilgili idari soruşturma başlattıklarını söyledi.


Sapanca Richmond Otel'de yeni Anayasa taslağının ele alındığı toplantının saat 18.00'de sona ermesinin ardından eşiyle birlikte yürüyüş yapmak üzere otelden çıkan Bakan Yazıcı, basın mensuplarının patlayıcı yüklü minibüsle ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Yazıcı, "Giriş belgelerinde eksik olduğu ifade ediliyor. Ben cep telefonundan bilgiyi aldım. Bana cuma günü bilgi verilmişti. İçişleri Bakanı'nı aradım. Emniyet Genel Müdürü'ne talimat verdim. MKE'nin sipariş ettiği bir mal olduğu söylendi.

Gümrükteki arkadaşlar, hava giriş belgelerinin eksik olduğunu ifade ediyor. Kimyasal, parlayıcı ve patlayıcı bir madde. Dolayısıyla konuyu savcılık soruşturuyor. Ben de idari soruşturma talimatı verdim. Nasıl girmiş, nasıl gelmiş, Kapıkule'den Ankara'ya kadar gelişinde eksiği ve ihmali olan varsa, ona göre detaylı bir soruşturma talimatını müsteşarıma verdim" dedi.


Anayasa taslağıyla ilgili olarak ise Yazıcı, "Çalışıyoruz, daha sonra detaylı bilgi vereceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 22:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?