6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Bakan Yıldırım Sakarya'daydı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yıllardır ihmal edilen demiryollarını yeniden ayağa kaldırmak ve modern hale getirmek için çalıştıklarını belirterek, son 3 yılda, 50 yıldır yapılandan daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) tarafından, Irak için üretilen 12 adet jeneratör vagonun teslimi törenine ve geleneksel TÜVASAŞ Aile Günü etkinliklerine katılmak üzere Adapazarı'na geldi. TÜVASAŞ bahçesinde gerçekleştirilen törene Bakan Yıldırım'ın yanısıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Sakarya Valisi Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile TÜVASAŞ çalışanları ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 Törende ilk konuşmayı yapan TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Irak için üretilen jeneratör vagonlarının Irak demiryollarının yolcu vagonu talebini içeren diğer projeler için altyapı oluşturmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Ardından söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, Irak'ın yaralarının sarılması yönünde, TÜVASAŞ tarafından üretilen vagonların önemli olduğunu belirtti. Ayrıca yıllardır ihmal edilen demiryollarını yeniden ayağa kaldırmak ve modern bir hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Yıldırım, hükümet olarak demiryollarına son 3 yılda, 50 yıldır yapılandan daha fazla yatırım yaptıklarını kaydetti. Yıldırım, "AK Parti, demiryollarına yatırımı bir devlet politikası haline getirmiştir. Son 3 yılda 6 milyar YTL ayrıldı. Demiryollarına son 50 yılda yapılandan daha fazlası 3 yılda yapıldı" dedi. Yıldırım, çok önem verdikleri Marmaray ile hızlı tren projelerini hayata geçirmenin de kendilerine nasip olduğunu söyleyerek, "100 yıllık bir proje olan Marmaray'ı 2009 yılında hayata geçireceğiz. Yıllardır konuşulan Ankara-İstanbul arası hızlı treni de bu yıl içinde hayata geçiriyoruz. Ankara-Eskişehir arasındaki 250 kilometrelik yolu 1 saat 15 dakikaya indireceğiz. Türkiye, bu proje ile de hızlı trene kavuşuyor" diye konuştu. 

Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Irak için üretilen jeneratör vagonlarının devir teslim protokolü imzalandı. Daha sonra Bakan Yıldırım ve milletvekilleri, jeneratör vagonların açılışını birlikte yaparak, içini gezdi.
.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 18:39:03
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 18:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?